Pobjedom Splita 86-81 nad Vrijednosnicama Osijek u zaostaloj utakmici 14. kola HT Premijer lige završen je drugi krug hrvatskog košarkaškog prvenstva, a Splićani su tom pobjedom osigurali drugo mjesto uoči početka trećeg kruga.

‘Žute’ su do pobjede predvodili Marin Marić sa 17 koševa, Luka Babić s 13 i Pavle Marčinković s 12 poena. Kod gostiju je najbolji bio Robert Kujundžić s 21 košem, osam skokova i šest asistencija.

Nakon 22 odigrana kola vodeći Zadar ima učinak 18-4. Split, Cibona i Gorica imaju po 17 pobjeda i pet poraza, a u međusobnim dvobojima Splićani imaju prednost pa zauzimaju drugo, Cibona treće, a Gorica četvrto mjesto. Peta je Sonik Puntamila (12-10), Adria Oil Škrljevo je na šestom mjestu (11-11), a s istim učinkom (11-11) je Zabok na sedmoj poziciji. Osma je Šibenka s 10-12.

Borbu za opstanak u elitnom društvu vodit će Vrijednosnice Osijek (6-16), Alkar (6-16), Furnir (4-18) i Hermes Analitica (3-19).

Iz lige izravno ispada zadnja momčad, a predzadnja će u doigravanje za mjesto u HT Premijer ligi. Prvih osam momčadi će se plasirati u četvrtfinale doigravanja za naslov prvaka.

Pred klubovima je još 11 kola trećeg kruga, nakon kojeg će biti poznato tko će u doigravanje, a tko će preseliti u niži rang natjecanja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!