U sudaru vodećih momčadi Istoka i Zapada košarkaši Philadelphia 76ersa su pobijedili Utah Jazza Bojana Bogdanovića nakon produžetka sa 131-123.

Sixersi sada predvode Istok sa 24 pobjede i 12 poraza, dok je Utah upisao drugi uzastopni poraz, te treći u zadnja četiri susreta. Međutim, sa skorom 27-9 i dalje su vodeća momčad Zapada.

Jazzere je “uništio” Joel Embiid sa 40 koševa i 19 skokova, dok je Tobias Harris dodao 22 koša, pri čemu 11 u produžetku od 13 koševa cijele momčadi. Ben Simmons je ubacio 17 koševa uz šest asistencija.

– Ovo su utakmice u kojima želite dominirati i pokazati da imate odličnu momčad, kazao je Embid.

Utah je 21 sekundu prije kraja utakmice ima tri koša prednosti (118-115), no Embiid je tricom 5,9 sekundi prije kraja izjednačio. U preostalom vremenu gosti nisu uspjeli zabiti pa je susret otišao u produžetak. U dodatnom periodu igru Sixersa je preuzeo Harris postigavši prvih 8, te ukupno 11 od 13 koševa.

U suprničkim redovima najefikasniji je bio Donovan Mitchell sa 33 koša, osam skokova i šest asistencija. No, Mitchell je 30 sekundi prije kraja utakmice isključen nakon što je zaradio drugu tehničku. Prvu je dobio minutu prije kraja nakon svađe zbog prekršaja.

– Nikad nisam krivio suce, ali ovo stvarno izmiče kontroli. Postaje smiješno, dosta mi je toga, svi smo na rubu i svima je dosta, kazao je Mitchell.

Nakon što je u zadnjem susretu zabio 31 koš, najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ovoga je puta bio nešto skromniji. Za 34 minute igre zabio je 18 koševa uz šut 7-15 iz igre, te 4-10 za tri poena. Upisao je i pet skokova.

Aktualni NBA prvaci Los Angeles Lakersi poraženi su na gostovanju kod Sacramento Kingsa sa 120-123.

U pobjedi Kingsa Buddy Hield je postigao 29 koševa uz šest skokova, Dearon Fox je dodao 23 koša i osam asistencija, a Harrison Barnes 20 koševa.

– Trebala nam je ova pobjeda. Bili smo koncentrirani do samog kraja, kazao je Cory Joseph koji je dodao 13 koševa.

Kod Lakersa, koji su igrali bez LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, najefikasniji je bio Dennis Schroeder s 28 poena i devet asistencija, Montrezl Harrell je upisao 26 koševa i 12 skokova, a Kyle Kuzma 25 koševa i 13 skokova.

Košarkaši Brooklyn Netsa pobijedili su Houston Rocketse sa 132-114 nanijevši im 13. uzastopni poraz.

Netse je vukao James Harden koji je protiv svoje bivše momčadi upisao “triple-double” – 29 koševa, 14 asistencij i 10 skokova, što je bio njegov osmi “trostruko-dvostruki” učinak ove sezone.

– Bilo je puno pomiješanih emocija, ali znao sam da će se to dogoditi. Želio sam doći ovdje i prirediti navijačima predstavu, kazao je Harden koji je osam sezona igrao za Houston nakon čega je u siječnju prešao u Netse.

Kyrie Irving je dodao 24 koša i šest asistencija, a Joe Harris 19 koševa.

Netsi su ovom pobjedom postavili rekord franšize od sedam uzastopnih gostujućih pobjeda, a bila im je to i deseta pobjeda u 11 zadnjih susreta, dok je Houston, koji je na raspolaganju imao samo osam igrača, upisao već 13. uzastopni poraz. Najefikasniji su bili John Wall sa 36 i Victor Oladipo sa 33 koša.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!