Guverner američke savezne države Kalifornije Gavin Newsom najavio je mogući povratak gledatelja na utakmice Major League Baseball (MLB) kada u travnju krene sezona.

Naravno, u ograničenom broju.

– Radimo na konačnim detaljima, rekao je Newsom. – Usko surađujemo s Major League Baseball i ostalima iz cijelog spektra.

Tijekom cijele 2020. gledateljima je u Kaliforniji bio zabranjen dolazak na stadione zbog epidemije koronavirusa. Newsom i službenici javnog zdravstva dugo su govorili da će velika okupljanja poput sportskih događaja biti među posljednjim stvarima koja će vratiti u normalu.

Sada bi se to moglo promijeniti, iako ograničenim kapacitetom.

Iz Kalifornije dolazi pet MLB momčadi – Oakland Athletics, San Francisco Giants, San Diego Padres, Anaheim Angels i aktualni prvaci Los Angeles Dodgersi.

Ovoj vijesti raduju se i nogometni klubovi LA Galaxy i Los Angeles FC kojima sezona počinje 17. travnja.

– Nadamo se da ćemo moći djelomični otvoriti naš stadion, rekla je glasnogovornica Galaxyja Vicky Mercado za LA Times.

Predstavnici Galaxyja i LAFC-a prije nekoliko su dana izjavili kako čekaju upute iz ureda guvernera Gavina Newsoma i lokalnih zdravstvenih vlasti.

S padom broja zaraza COVID-19 i broja smrtnih slučajeva u cijeloj državi, ukinuta su neka ograničenja, ali okrug Los Angeles i dalje je u najrestiktivnijim pravilima.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!