Iako su ovi krajevi dosad manje ili više bili pošteđeni sličnih situacija, posljednjih dana migranti su napravili nekoliko problema u Novom Travniku. Policija je intervenirala jer su provalili u kuću koja se nalazi u samom gradu, kazala je za drukciji.ba Novotravničanka Janja Čorić.

“To je kuća mog brata. Primijetila sam prije četiri ili pet dana da su paravani navučeni, a brat je u Njemačkoj i u kući nitko ne živi. Kad sam ušla, imala sam što i vidjeti. Zvala sam policiju koja je napravila očevid. Rusvaj je bio unutra, pušili su, opuške okolo bacali, vršili nuždu po stvarima, razbijali stakla na prozorima…”, kazala je Čorić.

Nakon prve provale, kaže, migrantu je u kući ostala torba, a s obzirom na to da je prozor kroz koji su provalili dan prije bio popravljen, torbu je potražio u prvoj susjednoj kući u kojoj živi Janjina majka.

“Mami je došao i rekao da je migrant i musliman, te je tražio torbu. Mama je zvala policiju koja ga je i odvela”, kazala je. Već sutradan ponovno je provalio i uzeo svoju torbu.

“Dvaput je provalio i mislim da se ovo ne bi trebalo događati, pogotovo u gradu. Policajci su napravili sve što je do njih, a neko rješenje se mora naći. Ne može se samo ljudima šteta praviti”, kazala je Čorić.

/HMS/

error: Content is protected !!