Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utrku ulazi kao nezavisni kandidat, a danas je objašnjavao medijske napise o očevom nekretninskom biznisu i sumnjama na sukob interesa.

Novinarima se, simbolično, obratio ispred svoje obiteljske kuće želeći dokazati da skromno živi.

– Taknuli su mi obitelji, ušli mi praktično u kuću pa je red da tiskovnu napravimo ispred kuće. Ova kuća i ova poruka malo ubija, malo dovodi u pojam sve te sada naše političare jer ova slika koju o meni stvaraju se nikako ne uklapa ambijent u kojem živim, kazao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara. 

Tvrdi da u sanaciji ceste i puta u ulici Čvorkovac, gdje njegov otac ima dvije oranice, nema ništa sporno, kao ni u kupnji poljoprivrednoga zemljišta na trasi buduće vukovarske obilaznice.  

– Politika ne preza od ničega, jasno je da je Zagreb izravno upetljan u ove izbore u Vukovaru, rekao je Penava. 

Njegov protukandidat pripisuje to nervozi uoči izbora.

– HDZ je odnijela pobjedu u Gradu Vukovaru što će sada po preferencijama građana opet učiniti na lokalnim izborima i naravno da se onda traži krivac, kazao je Nikola Mažar, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara.

Inače, Penava je pojasnio i da njegovim roditeljima stan koji imaju u Vukovaru nije darovan 2014., kako se tvrdi, već puno ranije i da su na to kao prognanici imali pravo. Tek kasnije su, kaže, postali vlasnici nekretnine na Visu.

– Mislim da je to sve kako zakon kaže i da Središnji državni ured nije pogriješio što se tiče te situacije neovisno o nekretnini koja se spominje na Visu, rekao je Željko Sabo, nezavisni kandidat za gradonačelnika Vukovara.

A pred Vukovarom je nikad neizvjesnija kampanja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!