Ako prođe,  prođe, taktika je kojom se poslužio jedan 39-godišnjak nakon počinjenog prometnog prekršaja. No nije mu prošlo pa je sada osumnjičen za davanje lažnog iskaza i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka. Kako je priopćila zagrebačka policija, on je snimljen kako početkom kolovoza 2020. u 14.15 u Ulici bana Josipa Jelačića u Zaprešiću, vozi brzinom većom od dozvoljene.


Počinio je  prometni prekršaj policija mu je poslala obavijest da je snimljen kako vozi prebrzo te fotografiju brzinomjera. S obzirom na to da je on bio vlasnik vozila koje ej ulovljeno u prekršaju, od njega je zatraženo i da se izjasni je li on ili netko drugi upravljao vozilom u vrijeme kada je prekršaj počinjen. U prosincu 2020. policija je dobila tražene podatke, no problem za 39-godišnjaka nastao je kada se okrilio da je naveo kako je vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja upravljala osoba koja – mrtva.  


Policija je stoga cijelu priču malo pomnije istražila te je ustanovila da je, kako oni kažu, 39-godišnjak zlonamjerno koristio podatke  umrle osobe te je tako svjesno dao lažni iskaz kako bi izbjegao odgovornost i naveo za počinjeni prekršaj.  Pa će na koncu očito morati  ne samo platiti kaznu za počinjeni prekršaj već je i kazneno prijavljen, piše Večernji.hr.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!