Hrvatska reprezentacija u gađanju letećih meta u sastavu Anton i Josip Glasnović te Giovanni Cernogoraz osvojila je u četvrtak momčadsku zlatnu medalju na natjecanju Svjetskog kupa u Kairu, gdje je prije dva dana Anton Glasnović trijumfirao u pojedinačnom natjecanju.

Nakon što su sa 493 pogođene mete ostvarili najbolji rezultat u kvalifikacijama, ispred Rusa (483), Egipćana (479) i Slovenaca (476), braća Glasnović i Cernogoraz su svoju nadmoć demonstrirali i u finalnom meču protiv ruske trojice AlipovKabackij Mamkin.

U finalu su već nakon dvije serije hrvatski strijelci imali prednost od 4-0. U prvoj i drugoj seriji hrvatski trio imao je po jedan promašaj, dok su Rusi u prvoj promašili čak četiri mete, a u drugoj dvije. U trećoj seriji su obje reprezentacije imale maksimalnih 15 pogodaka, a u četvrtoj su i jedni i drugi promašili dvaput. Peta serija nije bila potrebna, jer su Hrvati nakon četiri imali nedostižno vodstvo 6-2.

U meču za broncu Egipćani i Slovenci su nakon pet serija bili izjednačeni (5-5) pa se pristupilo raspucavanju u kojem su Egipćani pod pomalo čudnim okolnostima bili uspješniji.

Sljedeća stanica Svjetskog kupa je New Delhi, gdje su na rasporedu sve streljačke discipline, ali tamo će od hrvatskih strijelaca putovati samo predstavnici u zračnoj i malokalibarskoj pušci, Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić. Natjecanja su na rasporedu od 18. do 29. ožujka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!