U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa  testirano 76 osoba, od čega su 2 osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je 32 novozaraženih na prisustvo koronavirusa od čega iz Širokog Brijega 11, Ljubuškog 4 Gruda 15 te Posušja 2 osobe.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 15 osoba, iz Širokog Brijega 5, Ljubuškog 4, Gruda 5, Posušja 1.                         

U samoizolaciji nalaze se 203 osobe, dok je 26 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivne su 133 osobe iz Širokog Brijega, Ljubuškog 10, Grude 44 te iz Posušja 9 osoba-

Zbog blagog pogoršanja epidemiološke situacije iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH prioćili su kako bi se mjere u toj županiji mogle pooštriti.

“Ovim putem obavještavamo sve građane Županije Zapadnohercegovačke, a u vezi s rastom broja novooboljelih od COVID-19 da se pridržavaju svih mjera nošenja zaštitnih maski, držanja distance, izbjegavanja okupljanja većeg broja ljudi kod zatvorenih prostora kao i ostalih epidemioloških mjera. Ako se nastavi ovakav trend porasta novooboljelih od COVID-19 u sljedećih sedam dana uvest će se restriktivne mjere Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke”, priopćeno je.

Izvor: Hercegovina.info

error: Content is protected !!