Premijer Sarajevske županije Edin Forto govorio je o sastanku s Kriznim stožerom i otkrio da se razmatralo potpuno zatvaranje ugostiteljstva u ovoj županiji, ali da će se za sada pokušati s pojačanim nadzorom provođenja trenutnih aktuelnih mjera.

-Na početku smo kopirali mjere, sve što je radila EU i i regija i to je bilo organizirano, ali kada su počele izjave da ćemo se ekonomijom baviti nakon pandemije, a vidimo da godinu dana nakon nije prošla pandemija, tada sam shvatio da ćemo imati probleme – rekao je Forto.

-Struka tvrdi da je najveće širenje zaraze u objektima gdje ljudi dolaze da se druže. Praksa iz EU i puno jačih država od naših pokazuje da prva ograničenja koja se donose je upravo ugostiteljstvo. Razmatrali smo zatvaranje ugostiteljskog cijelog sektora, ali zbog vrlo jasne argumentacije da postojeće mjere nisu dovoljno implementirane, odlučili smo da idemo u strožije provođenje postojećih prije restrikcija s nadom da će to polučiti rezultat. Krenuli smo u širu kampanju podizanja svijesti da pandemija nije gotova, da molimo građane da surađuju i čuvaju se – rekao je Forto tijekom gostovanja na N1.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!