Trojica muškaraca pritvorena su, a trojica kazneno prijavljena zbog sumnje da su, prethodno neovlašteno pribavivši osobne podatke više osoba s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije, sklapali lažne ugovore za telekomunikacijske usluge.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je u subotu navečer da su osumnjičeni oštetili nekoliko desetaka osoba, među kojima i devet osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, za iznos veći od 260.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak od prosinca 2019. do 15. siječnja 2021. godine neovlašteno pribavili i upotrijebili osobne podatke više osoba s područja te tri županije radi sklapanja ili dopune ugovora za telekomunikacijske usluge i kupnju mobilnih uređaja, koje su zatim preuzimali od dostavne službe, a oštećenim osobama nastala je obveza plaćanja računa za pretplatničke ugovore i uređaje.

Preuzete mobitele su potom prodavali 38-godišnjaku, 39-godišnjaku i 50-godišnjaku koji su ih dalje preprodavali iako su znali da su pribavljeni kaznenim djelima, izvijestila je policija.

Nakon kriminalističkog istraživanja, 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, dok je protiv 38-godišnjaka, 39-godišnjaka, i 50-godišnjaka kaznena prijava podnijeta redovnim putem.

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je 39-godišnjaku i 40-godišnjaku istražni zatvor u trajanju 30 dana, navodi policija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!