Izbornik hrvatske reprezentacije u futsalu Marinko Mavrović nije skrivao oduševljenje nakon velike pobjede nad Ukrajinom 7:2 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine.

– Ovo je čudo. Ovo se Ukrajincima nikad nije dogodilo, odigrali smo fenomenalnu utakmicu. Realno gledajući, Ukrajinci su bili favoriti, pogotovo uzimajući u obzir dosadašnje ishode međusobnih utakmica. Međutim, ova naša momčad je pokazala da nema respekta prema nikome. Uvijek smo vjerovali da možemo, izgledali smo kao kad lavove pustiš s lanca, rekao je Mavrović za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Bila je to četvrta utakmica hrvatske vrste i četvrta pobjeda. Hrvatska je kvalifikacije za EP otvorila s dvije pobjede u skupini nad Albanijom (4:1) i Danskom (4:1), a s dvije pobjede protiv Ukrajine (3:2, 7:2) praktički je osigurala europsko prvenstvo, prvo nakon Srbije 2016. i šesto u našoj povijesti.

– Imamo igrače koji imaju gard i koji za reprezentaciju igraju srcem. Naravno da rezultat 7:2 izgleda lijepo, ali meni je najdraže bilo vidjeti da trojica igrača uklizavaju u situacijama kada bismo bili izigrani. To je najveća vrijednost ove momčadi, igrači dišu jedan za drugoga, to je ono što me najviše raduje, dodao je Mavrović.

Hrvatsku do kraja kvalifikacijskog ciklusa očekuju susreti protiv Albanije (Tirana, 7. travnja) i Danske (Varaždin, 10. travnja), protivnika koje je lakoćom pobijedila na samom otvaranju, ali Mavrović nema namjeru unaprijed zbrajati račune.

– Naravno da smo ovom pobjedom u Ukrajini napravili velik korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo, ali ova momčad ima jednak pristup utakmicama, igrali protiv najbolje europske momčadi ili protiv lakših protivnika na papiru. Dakle, naš se pristup neće mijenjati. U utakmicama što slijede moramo zadržati ozbiljnost i privesti ovaj kvalifikacijski ciklus na najbolji mogući način, zaključio je Mavrović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!