U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 19 osoba, objavio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Provedeno je 2178 testiranja, a postotak pozitivnih je bio 4,3 posto, izvijestili su članovi Stožera na konferenciji za novinare.

Na bolničkom liječenju je 805 osoba, od kojih je 74 na respiratoru. Umrlo je 19 osoba.

Od početka epidemije, prije više od godinu dana, ukupno je testirano 1.387.946 osoba.

● Oni koji su preboljeli covid-19 nakon prve doze cijepljenja imali su značajno visoku razinu antitijela, koja se nije povisila nakon drugog cijepljenja, pa vjerojatno neće trebati drugu dozu, istaknula je u ponedjeljak čelnica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić. Opširnije

●  Visoka predstavnica Europske agencije za lijekove (EMA) Christa Wirthumer-Hoche pozvala je članice EU-a da se suzdrže od izdavanja odobrenja za hitnu upotrebu ruskog cjepiva protiv covida-19, Sputnjik V, dok agencija u potpunosti ne ispita njezinu sigurnost i učinkovitost. Opširnije

● Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen očekuje od travnja 100 milijuna doza cjepiva na mjesec, ukupno 300 milijuna do kraja lipnja. Opširnije


● Svi silno želimo da pandemija koronavirusa što prije završi, no to se neće dogoditi još mnogo godina ako najbogatije države ne podijele svoje količine cjepiva s ostatkom svijeta, složni su zdravstveni stručnjaci. Opširnije

Podaci po županijama:

●  Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 2 nove osobe pozitivne na koronavirus.

●  Četiri koronavirusom zaražena muškarca su umrla, a novih pet osoba je zaraženo u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata.

● Na području Šibensko-kninske županije četiri osobe su oboljele od covida-19.

● U Karlovačkoj županiji u zadnja 24 sata nije bilo testiranja na koronavirus te nije poznato ima li i koliko novozaraženih, a dosad su ukupno zaražene 8634 osobe, dok ih je 314 umrlo.


●   U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 127 uzoraka od kojih su samo četiri bili pozitivni na koronavirus.

●   U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 7 novih slučaja zaraze koronavirusom.

●   Ukupan broj novooboljelih u Gradu Zagrebu, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo je 19.

 ●  U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19.

 ● Novih šest koronavirusom zaraženih osoba i jednu umrlu bilježi Dubrovačko-neretvanska županija u kojoj se u zadnja 24 sata oporavilo 47 osoba.

 ●  Koronavirusom su zaražene tri nove osobe u Međimurskoj županiji u zadnja 24 sata, a umrla je 86-godišnja žena s dodatnim kroničnim bolestima.

● Na području Zagrebačke županije devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 26 osoba.

● S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 2 su novooboljele osobe od COVID-19, 17 osoba je izliječeno.

● Primorsko-goranska županija ima 8 novooboljelih i 58 ozdravljenih osoba. 

● Dvije osobe, muškarac 1939., i žena, 1975. godište, nove su žrtve COVIDA-19 s područja Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, od 99 testiranih, četiri osobe pozitivne na virus SARS-CoV-2

● Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19.

● Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 55 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je  jedna novozaražena osoba.

● Na području Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba koronavirusom.

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

● U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 54 slučaja zaraze koronavirusom. Na posljednjem testiranju obrađeno je 8 uzoraka, od kojih je 1 pozitivan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!