Maja Šuput Tatarinov (41) sitno broji do svog prvog i, kako kaže, jedinog porođaja. Ovo je njezin “final countdown”, jer termin je krajem ožujka, a ona je, kaže, nestrpljiva, piše Jutarnji.

– Spadam među osobe koje vole da se ono što jako žele dogodi odmah, isti dan kad to požele, eventualno sutra, i to ako baš mora. Mislim da u životu dosad nikad nešto što jako želim nisam iščekivala devet mjeseci.

Ovakvo što mi se još u životu nije dogodilo! To mi je kao da djetetu kažeš da će igračku koju želi dobiti za devet mjeseci. Zato mi se trudnoća čini kao nekakav užasno dugi životni vojni rok. Ma, uopće ne znam s čime bih to silno čekanje usporedila. Za moj temperament, za moju energiju, za moj životni stil trudnoća je doista nešto što traje predugo – objašnjava glazbenica-poduzetnica koja je oduvijek sve svoje lijepe, ali i one manje lijepe privatne trenutke nesebično dijelila s obožavateljima.

Trudnoća nije iznimka, na Instagramu je dosad 65 objava posvetila bebi koja stiže.

Kraljica svadbi, kako nazivaju pjevačicu koja je na estradnu scenu stupila 1998., ispunivši tako dugogodišnju želju svog tate, poznatog glazbenog menadžera Borisa Šuputa (koji je radio s Tomislavom Ivčićem, Mišom Kovačem, Magazinom, Mineom, Jasminom Stavrosom, Zlatkom Pejakovićem…), svoj posao i lik nikad nije mistificirala.

Javnost je uvijek znala kako izgleda njezin dom, kada je sretno zaljubljena, što će odjenuti na svom vjenčanju (za Nenada Tatarinova udala se nakon dvije godine veze u svibnju 2019.), pa nikoga nije iznenadilo kada je presretna Maja u listopadu 2019. na Instagramu, uz fotografiju na kojoj sva blažena pozira u bijeloj mini haljini u zagrljaju svog supruga, okružena ružičastim i plavim balonima, cijelom svijetu otkrila da je u sedmom nebu jer čeka svoju prvu bebu.

Otad je prošlo osam mjeseci, Maja je deset kilograma teža te, ističe, sasvim spremna za “dolazak najiščekivanije bebe na svijetu”. Naglašava da je samog poroda nije ni najmanje strah.

– Imam već neke godine, u mom životu već su se dogodile neke stvari sigurno teže od poroda. Uz to, žene porođaje već stoljećima uspješno odrađuju pa nekako ne vjerujem da bi baš meni to trebala biti najveća trauma u životu – smireno kaže Maja s kojom u rađaonici, zbog korone, neće biti njezin Nenad.

– Ali će zato biti na videopozivu – otkriva buduća mama koja je izbor imena za svog dečkića suzila na tri.

– Ostavili smo odluku o njegovu imenu za trenutak kada dođe na svijet. I dalje smo ostali pritom da ime ne bude tradicionalno ni uobičajeno, a tražili smo i ime koje ne nosi netko koga poznajemo.

To baš i nije bilo lagano jer uvijek znaš nekoga tko se tako zove, a bio je, ne znam, zločest u osnovnoj školi. Uz to, danas se već i životinje zovu ljudskim imenima, pa je onda bilo: ‘Joj, ne! Tako se ovome zove pas. Ili, ne, ni slučajno, onaj ima kornjaču s tim imenom!’.

Kad smo sve to uzeli u obzir, izbor nam se baš jako suzio, dobro je da su na kraju i tri moguća imena ostala – govori Maja koja je sasvim spremna za dolazak svoje bebe.

– Koliko smo toga nakupovali, mislim da bih komotno mogla odmah roditi troje, jedno za drugim. Imamo sve! A kad kažem sve, to i mislim jer je sve spremno, do posljednje stavke.

Imam spremne stvari i za vrijeme kad će on već sjediti u svojoj hranilici koja je, naravno, isto već doma. Imamo i autosjedalice, sva moguća kolica.

Što se robice tiče, kupila sam je toliko da kad bi se to dijete šest puta na dan presvlačilo, ne bi stiglo sve to iznositi. Znam da sam pretjerala, sve je to meni jasno, ali ne mogu si pomoći jer je meni sve to preslatko.

Uostalom, meni je ovo prvi i zadnji put u životu da postajem mama, i to je to – kaže Maja koju smo pitali zašto je tako sigurna da njezin dječačić za koju godinu neće dobiti brata ili sestru.

– Nikad nisam planirala veliku obitelj. I sama sam jedinica, nisu mi nedostajali ni brat, ni sestra i nikad nisam bila usamljeno dijete. Sigurna sam da ćemo Nenad i ja djetetu biti dovoljno zabavni i napeti.

No, ključni razlog su, budimo realni, moje godine. Ja baš nisam cvjetić, a uz to, sada se osjećam najspremnija da budem mama – priznaje Maja koja je u drugom stanju, kaže, ostala u za nju super trenutku kada je cijeli svijet stao pa je u miru mogla iznijeti trudnoću, bez putovanja na svirke.

Sve će se to, s osmijehom kaže, promijeniti kada ona rodi jer tada ćemo se, predviđa, početi vraćati starom normalnom, i to malo-pomalo, kako bi se tijekom tog povratka ona i njezin suprug mogli posvetiti djetetu u tolikoj mjeri da im ono, ako poželi, može skakati i po glavi.

– Naravno, to ne znači da planiramo razmaziti dijete preko svake mjere, ali da ćemo mu kao jedincu poklanjati svu moguću pažnju, to stoji – kaže pjevačica koju pitamo može li zamisliti kako bi na dolazak unuka reagirao njezin pokojni tata.

– Za početak, sigurno bi zabranio da ga zovemo djedom. On bi se znao zafrkavati i meni govoriti: ‘Ne zovi me tata pred ljudima, možda se neka ženska još za mnom okrene’.

Ali, tata bi se pobrinuo da mali bude pravi šminker. Međutim, budući da je i Nenad šminker kao i moj otac, mislim da će dijete biti super dizajnirano. Za rekreaciju djeteta brinut će se moja mama Danica.

Ona se za dolazak prinove u obitelj priprema već devet mjeseci. I to kao da će na svijet doći King Kong, a ne beba. Ona već devet mjeseci marljivo vježba, skinula je svu moguću kilažu, žena je toliko aktivna kao da će dijete odmah nakon poroda krenuti trčati maraton – priča Maja i dodaje kako je njezinim prijateljima, koji su navikli vidjeti je u štiklama, perju i šljokicama, najčudnije kada je danas vide s golemim trbuhom.

U trudnoći je dobila deset kilograma, ali, kaže, sve joj je otišlo u trbuh pa ponekad ima osjećaj kao da je progutala bačvu. No, s tom “bačvom” hodat će još samo nekoliko tjedana, a onda će uz vježbanje početi skidanje kilograma, govori Maja. Vježbanje nije zapostavljala ni tijekom trudnoće.

Redovito je odlazila na trudnički pilates, a bilo joj je i mentalno važno da se nastavi kretati i da stalno bude u pogonu. Tako je tijekom trudnoće kao televizijska voditeljica s kolegom Franom Ridjanom radila na novom projektu Nove TV – All stars sezoni showa “Tvoje lice zvuči poznato” u kojoj će publiku, ali i sebe same zabaviti Mario Petreković, Saša Lozar, Damir Kedžo, Dalibor Petko, Ivana Mišerić, Mario Roth, Katarina Baban i Maja Bajamić, osam natjecatelja koji su nas svojim transformacijama oborili s nogu proteklih sezona.

Nije mirovala ni s novim projektima svog brenda Majuska.

– Budući da sam sad sva u baby moodu, sljedeći mjesec na tržište izlazi prva kozmetička linija za djecu koja je do te mjere dobra da su je već otkupili svi naši distributeri. Radim i na dječjem mjuziklu koji će ići van na jesen i predviđam da će postati hit. Napravili smo ga po pjesmama s mog dječjeg albuma ‘Što je to ljubav’, a želim da u njemu uživaju i djeca i roditelji, da baš nikome ne bude dosadno.

Smislila sam i puno benefita prije i poslije predstave, poput kutka u kojem će djeca moći jesti slatkiše i slikati se s glumcima iz mjuzikla te kupiti sve moguće sitnice vezane uz predstavu.

To je jedna ozbiljno razrađena priča, to nije dječja predstava u kojoj ćemo imati dva glumca i tri rekvizita. A, ne! Želimo djeci pružiti dobru uspomenu. Današnja djeca nisu naivna, vrhunac im više nije dolazak Crvenkapice, očekuju i žele više – smatra Maja koja sama neće glumiti u mjuziklu “Što je to ljubav”.

– Ja ću to samo postaviti. Uskoro ćemo krenuti s audicijama za glavne glumce, a već imam redatelja, scenarista, koreografa, kostimografa… Cijeli tim ljudi radit će na tome – ističe Maja koja je toliko presretna zbog novog projekta da joj je žao što mu ne može nazdraviti drugačije nego, zasad, samo čašom vode.

U trudnoći je, otkriva, jako pazila što jede i pije, a zajedno s njom o njezinoj je prehrani brigu vodio i suprug kojega Maja proglašava najboljim kuharom na svijetu.

– Jako je pazio što jedem, brinuo je da tri puta tjedno konzumiram ribu, da uzimam jušnu hranu, da imam izbalansirane priloge. Mislim da je dijete namireno svim mogućim željezom, kalcijem, omegom 3… Što se napitaka tiče, vode sam se u ovih osam mjeseci napila toliko da mislim da je doživotno više neću piti, zlo mi je već od tolike vode, osjećam se kao deva (smijeh). No, vratimo se hrani: sve što je Nenad kuhao, radio je od domaćih namirnica.

Čak me natjerao da tijekom trudnoće prvi put u životu odem s njim na plac, pa smo tako tri puta bili i na Dolcu. Prije toga u životu nisam bila na placu jer ja nisam kuharica, ali zato znam fino jesti u restoranima (smijeh).

Nenad obožava odlaske na plac, a ja sam mu već rekla da mogu s njim sad kad sam trudna, napomenuvši mu da se to ubuduće neće događati – objašnjava Maja koja je već isplanirala i kako će, kada se ona vrati poslu, izgledati babysitting.

– Pjevat ću vikendima i tada će s djetetom biti Nenad koji se tome jako raduje jer predviđa da ću biti jedna od onih mama koje dijete neće dati iz ruku. Pa će mu onda vikendi, rekao mi je, biti idealni za dodatno zbližavanje sa sinom, na pravi muški način. Tu je i moja mama, baš smo opušteni po tom pitanju. Mislim da se sve može s dobrom organizacijom – optimistična je buduća mama u razgovoru za Jutarnji.

Piše M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!