Iako je, kako sada stvari stoje, malo ili gotovo nimalo vjerojatno da bi se Ultra Europe festival mogao održati ovoga ljeta u Splitu, njegovi organizatori još se službeno ne oglašavaju.

Lani su tek koncem svibnja obznanili da ništa neće biti od splitske Ultre u 2020., te najavili da je festival odgođen za 2021. godinu. Njezin alfa i omega Joe Bašić prošlog je mjeseca izjavio kako je prerano za zaključke te će kao organizatori za 60 dana biti u boljoj situaciji, kada će moći bolje procijeniti okolnosti vezane za COVID-19 i mogućnosti organizacije festivala.

Na Enter radiju Bašić je tada kazao da kao odgovorni organizatori prate događanja, usko surađuju s vlastima i svima koji su nadležni za donošenje odluka za sigurnost posjetitelja i festivala.

“Na međunarodnom nivou surađujemo s više grupacija ljudi koji pokušavaju naći rješenje za budućnost festivala, od COVID putovnice do brzih testova. Bio sam na više tih razgovora, pokušava se naći rješenje, ali, nažalost, teško je tu biti pametan. Svaki dan se nešto mijenja i mi kao ozbiljni i odgovorni organizatori nismo u mogućnosti ništa potvrditi. Mi, isto tako, ne možemo donositi odluke bez službene odluke države i grada”, rekao je tom prilikom Joe Bašić.

U međuvremenu je odgođen Ultra festival u Miamiju koji se trebao održati ovoga mjeseca, te je sada prebačen za 25., 26. i 27. ožujka 2022. godine.

“Zbog trenutne situacije oko COVID-a 19 primorani smo, nažalost, pomaknuti Ultra Miami za 2022. godinu. Razumijemo vaše nezadovoljstvo i frustraciju, ali želimo producirati najbolju Ultru u povijesti festivala. S nestrpljenjem vas ponovo očekujemo na našem plesnom podiju, gdje ćete doživjeti nezaboravne uspomene”, stoji u službenoj objavi Ultre iz Miamija.

Za pretpostaviti je da su organizatori europskih glazbenih festivala zbog situacije s koronavirusom sve obeshrabreniji, i da bi, usprkos silnoj želji za njihovim održavanjem, mogli lagano početi odustajati i od ove ljetne sezone.

Na stranici belgijskog Tomorrowlanda, jednog od najvećih svjetskih festivala elektroničke glazbe još uvijek stoji kako su pripreme za njegovo izdanje 2021. u tijeku.

“Tijekom priprema će se pažljivo pratiti vladine upute. Dobrobit, zdravlje i sigurnost publike, naših partnera, susjeda, umjetnika i našeg tima i dalje su naš glavni prioritet. Nadamo se da ćemo ovog ljeta moći slaviti ljubav, zajedništvo i prijateljstvo sa svima vama”, piše na službenoj stranici Tomorrowlanda. No još nema imena nijednog izvođača, što jasno ukazuje kakav bi mogao biti ishod. “Line-up za Tomorrowland bit će obznanjen u nadolazećim mjesecima”, stoji tko zna otkad u objavi belgijskog festivala.

Piše M. G./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!