Monaco se pod vodstvom Nike Kovača u derbiju Azurne obale vratio pobjeđivanju, a bivši hrvatski izbornik je pobjedom u šesnaeastini finala Kupa nad Nicom ostvario 19. pobjedu u 30. utakmici sezone, što je uspješnost od 63,3 posto.

U povijesti osmerostrukog francuskog prvaka samo je Angelo Grizzetti u sezoni 1952./1953. imao većih 67,5 posto uspješnosti.

Hrvatski trener radi sjajan posao u Monacu, tek je Strasbourg 3.ožujka prekinuo niz neporaženosti momčadi iz Kneževine u 13 ligaških kola.

Hvale ga novinari i navijači jer je Monaco, koji se prošle sezone borio za sredinu ljestvice, preobrazio u momčad koja se bori za naslov prvaka.

Nakon naslova prvaka pod vodstvom Jardima 2017. godine, kad su briljirali domaći talenti Mbappe, Fabinho i Bernardo Silva, klub je za velik novac rasprodao sve glavne igrače i potonuo. Sada mnogi smatraju da je pod Kovačevim vodstvom rođena nova “zlatna generacija” te da su tri velika talenta – Sofiane Diop (20), Aurelien Tchouameni (21) i Youssouf Fofana (22) “procvjetala” pod njegovom trenerskom palicom. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!