Večeras ćemo doznati prva dva sudionika četvrtfinala nogometne Lige prvaka.

Od 21 sat Borussia Dortmund dočekuje Sevillu s prednošću od 3:2 iz prvog dvoboja u Španjolskoj, dok će Juventus u Torinu protiv Porta loviti zaostatak od 1:2 iz Portugala.

Borussia je u Sevilli slavila 3:2 uz dva pogotka Erlinga Brauta Haalanda. Norveški napadač bio je dvostruki strijelac i u subotnjem derbiju protiv Bayerna postigavši oba gola u prvih devet minuta utakmice. No, na kraju su bodove ipak uzeli Bavarci koji su na krilima prvog topnika Bundeslige Roberta Lewandowskog slavili sa 4:2. Poljski napadač postigao je tri pogotka.

– Analizirali smo poraz od Bayerna, a sada je pred nama još jedan veliki ispit. Moramo ponoviti predstavu iz Seville gdje smo igrali agresivno. Prolazak u četvrtfinale bio bi ogroman uspjeh za nas, rekao je kapetan dortmunske momčadi Marco Reus.

– Očekujemo odličnu predstavu Seville iako njihovi zadnji rezultati nisu baš bili dobri. Nedostajat će nam naši navijači, no nažalost, moramo prihvatiti takvu situaciju i jedva čekamo njihov povratak, rekao je trener Borussije Edin Terzić, koji u uzvratnom dvoboju neće moći računati na ozlijeđenog Jadona Sancha.

Sevilla stiže u Dortmund nakon poraza od Elchea u La Ligi, a još ‘peče’ i ispadanje od Barcelone u polufinalu Kupa kralja.

– Dolazimo sa željom i entuzijazmom i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. Borussia je izvrsna momčad sa sjajnim igračima, o Haalandu ne treba trošiti riječi, on je svjetska klasa, izjavio je strateg Seville Julen Lopetegui.

Mogući sastavi:

BORUSSIA DORTMUND: Hitz, Meunier, Can, Hummels, Schulz, Delaney, Bellingham, Dahoud, Reus, Hazard, Haaland.

SEVILLA: Bounou, Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna, Jordan, Fernando, Ocampos, Rakitić, Gomez, En-Nesyri.

U dvoboju u Torinu Juventus će pokušati nadoknaditi poraz iz Porta 1:2.

Porto je u prvom susretu zabio dva brza pogotka na početku oba poluvremena. Nadu Staroj dami pred uzvrat donio je Federico Chiesa pogotkom u 82. minuti zabivši važan pogodak u gostima kojim je Juventusu u uzvratu dovoljna i minimalna pobjeda od 1:0.

– Svi znamo da nas čeka odlučujući susret u Ligi prvaka, to je za nas finale. Moramo biti pametni i odigrati mudro, igramo protiv čvrste i kompaktne momčadi, rekao je trener Juventusa Andrea Pirlo, kojemu će nedostajati Paulo Dybala zbog ozljede te kažnjeni Danilo.

Strateg Porta Sergio Conceicao optimističan je pred uzvrat u Torinu.

– Napravit ćemo sve da se plasiramo dalje. Povijest Porta u ovom natjecanju je doista iznimna i bogata. Pripremili smo se za pozitivan rezultat, a taj za klub poput Porta može biti samo pobjeda, rekao je Conceicao.

Mogući sastavi:

JUVENTUS: Szczesny, Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro, Chiesa, Rabiot, Arthur, Ramsey, Morata, Ronaldo.

PORTO: Marchesin; Manafa, Pepe, Diogo Leite, Zaidu, Sergio Oliveira, Uribe, Otavio, Corona, Marega, Taremi.

Izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!