Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca na koje računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Hrvatska, podsjetimo, u početnoj fazi kvalifikacija igra protiv Slovenije, Cipra i Malte, a u skupini su još Slovačka i Rusija.

– Bit će jako teško. U sedam dana su tri susreta. Igrači dolaze iz napornih ritmova. Najzahtjevniji će biti susret sa Slovenijom. To je veliki ispit za nas. Zna se cilj – plasman na SP. Moramo dobro startati u kvalifikacijama. Tražimo što više bodova, ne mogu sada govoriti želimo li devet ili sedam. Bitno je marljivo skupljati bodove da budemo pobjednici skupine. I ostale dvije utakmice su nezgodne, poručio je Zlatko Dalić u intervjuu za SN.

Na početku kvalifikacija za SP, 24. ožujka Hrvatska gostuje kod Slovenije. Kaže da Vatrene očekuje teška utakmica. Ima veliki respekt prema izborniku Slovenije, bivšem treneru Rijeke Matjažu Keku.

– Poštujem ih kao igrače i Keka kao izbornika, ali mi smo favoriti i ne smijemo bježati od te uloge. Rejting to govori, iako on ništa ne znači ne budemo li pravi. Ovisi prije svega o nama, međutim, moramo imati u vidu da igramo protiv reprezentacije koja ima jednog od najboljih golmana na svijetu Jana Oblaka, pa Josipa Iličića, odličnog u Atalanti, zatim Jasmina Kurtića iz Parme.

Na upit do kada planira ostati izbornikom kaže da ga ugovor nikada nije vezano te da će rezultati to odrediti.

– Rezultati određuju dugovječnost trenera na klupi, tako će determinirati i moju daljnju karijeru u reprezentaciji.

Što se ciljeva tiče, kaže da su to prolazak skupine na Europskom prvenstvu kao i plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!