”Definitivno smo u trećem valu”, rekao je dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ govoreći pred medijima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i cijepljenju protiv Covid-19 na području HNŽ-a.

Rekao je da, ako se mjere ne budu poštivale, da će doći do online nastave, zatvaranja objekata što bi onda opet moglo dovesti do prosvjeda.

”Nema skupova, nema diskoteka, nema velikih proslava. Tu dolazi do širenja”, rekao je i dodao kako je na područje HNŽ-a došlo 550 doza cjepiva i da će krenuti cijepljenje medicinskih djelatnika.

Pero Pavlović u ime Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HNŽ-a rekao je kako županija bilježi veliki skok u novozaraženima Covidom-19.

”Imamo ili rep drugog vala ili početak nekog trećeg, o tomu će struka reći više. Pozivam sve nas da pokušamo pomoći da se širenje zaustavi i da se poštuju mjere, koje su na snazi”, rekao je Pavlović.

U nekoliko smo navrata rekli kako je rad ugostiteljskih objektima odgovornost lokalne samouprave.

”Tamo gdje određena inspekcijska služba treba asistenciju MUP-a. Postoji dobra volja da se asistira kod provođenja mjera”, rekao je Pavlović i dodao da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata u rukama lokalne samouprave.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!