Sanitarna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove ŽZH i pripadnici MUP-a ŽZH od srijede vrše pojačani nadzor osoba koje krše epidemiološke mjere.

Hitan apel uputio je Zavod za javno zdravstvo ŽZH zbog osoba pozitivnih na koronavirus koje krše izolaciju.

Radi se o građanima s područja općine Grude, mahom iz Drinovaca i Tihaljine, koji su pozitivni na Covid-19 te šetaju vani za vrijeme izolacije. Također, imamo slučajeve gdje covid-pozitivni roditelji šalju svoju djecu u školu, a to po zakonu ne smiju raditi, izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH dr. Andrea Jurić.

Upozorava da se radi o kršenju zakona te u slučaju da sanitarni inspektori zateknu osobe u kršenju epidemioloških mjera iste će biti sankcionirane prema zakonu.

Upućujem ovaj hitan apel iz razloga što nam neodgovorni građani ugrožavaju normalan tijek nastave u školama. Zbog takvog ponašanja mogu izazvati situaciju da ćemo u određenim školama biti primorani prijeći u online model održavanja nastave, zaključila je dr. Jurić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Uz sanitarne inspektore, kako nam je rečeno iz ZJZ ŽZH, na terenu su od srijede i pripadnici policije koji će vršiti pojačane kontrole u ŽZH s naglaskom na općinu Grude.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!