Milan Bandić nije bio baš običan čovjek, građani su mu davali povjerenje, a opozicija koristi priliku da blati političkog protivnika, rekao je Ljubo Jurčić u emisiji “Studio 4” komentirajući činjenicu da su Zagrebačkom holdingu i Gradskim grobljima izrečene novčane kazne zbog kršenja epidemioloških mjera na Bandićevu sprovodu.

– Ako je bilo prekršaja, treba snositi sankcije iako je ovdje situacija izvanredna, rekao je Jurčić. 

Na pitanje je li njegova osobna želja bila da uz Jelenu Pavičić Vukičević uputi posljednji pozdrav na ispraćaju, rekao je kako je gradska uprava donijela odluku da on održi govor na ispraćaju. 

– Naravno da sam ga gledao kao gradonačelnika, ali poznavao sam ga od malih nogu, dolazimo iz istog mjesta, a kasnije smo imali brojne kontakte.

– Moj posao zadire u politiku. Radio sam razne elaborate i imao brojne kontakte s političarima. Nisam ulazio u stranku, ali sam im bio na raspolaganju, rekao je Jurčić govoreći o svom angažmanu.

– Bio sam u Vladi, ali nisam bio član stranke, u SDP sam se učlanio tek na zahtjev Ivice Račana, može se reći da sam vodio i izradu strateškog razvoja Hrvatske 1997. -1998. na zahtjev predsjednika Franje Tuđmana, koordinirali su Ivica Kostović i Pero Jurković, a ja sam imao grupu suradnika koja je izradila tu strategiju. 

Na pitanje je li i on kandidat Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365 za gradonačelnika Zagreba, potvrdio je da je bilo neslužbenih razgovora o njegovu angažiranju, ali prepustio je da stranka napravi svoju strategiju. Taj razgovor očekuje sutra.

Kao predsjednik Nadzornog odbora Holdinga i predsjednik Ekonomskog savjeta stranke Rada i solidarnosti Jurčić kaže kako smatra da je u ovom razdoblju Jelena Pavičić Vukičević najbolji kandidat za Zagreb.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!