Umirovljenici s najnižim primanjima trebali bi dobiti skoro jednu cijelu dodatnu mirovinu. Dodatak će izgledno je dobiti oko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika.

Prijepora nema, glavne stvari su dogovorene – kažu iz Sindikata umirovljenika.

Dodatak umirovljenicima s najnižim primanjima

“Svakako za one koji su zanemareni, socijalno isključeni i siromašni, a to je u najmanju ruku u Hrvatskoj 800 tisuća umirovljenika. Covid dodatka treba biti i bit će ga”, poručuje za RTL predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović.

“Imate obećanje? Imamo čvrsta obećanja. Zna li se o kakvim je iznosima riječ? O tome, zasad je dogovoreno da nećemo izlaziti u javnost, ali bit će svakako dobar dodatak za one koji su najsiromašniji”, kazala je Petrović.

Covid dodatak, kako sada stvari stoje, ne bi ipak dobili svi umirovljenici, ali neslužbeno doznajemo bi oni čija je mirovina manja od 4000 kuna. Oni s najmanjom, dobili bi najviše. A o detaljima se još razgovara s Maticom, Sindikatom i strankom umirovljenika.

“Moramo biti svjesni, s druge strane, fiskalnih ograničenja našeg proračuna. Moramo biti svjesni koliki je to trošak na rashodovnoj strani proračuna”, rekao je ministar Josip Aladrović.

Kada bi trebala biti isplata?

Koliko god dobili umirovljenicima će puno značiti. S isplatom Covid dodatka se odugovlači, smatra dio umirovljenika, do pred lokalne izbore.

“Ovo je jedan, jedna vrsta dodatka kakva nije nepoznata u mnogim europskim zemljama tako da može biti poznata i nama i ona zaista nema nikakve veze s trenutnom političkom situacijom”, poručuje Aladrović.

“Nakon desetog travnja idu izračuni i isplate Covid dodatka”, kaže Petrović.

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr

error: Content is protected !!