Jutrošnji sastanak Kriznog stožera SKB Mostar donosi još loših vijesti vezanih za koronavirus. Broj hospitaliziranih u COVID bolnici se popeo na 50, a planira se ponovo aktiviranje COVID odjela u glavnoj zgradi ove zdravstvene ustanove. 

Kako je za Pogled.ba rekao ravnatelj prof.dr.sc. Ante Kvesić, stanje je daleko od dobrog i vjerojatno će biti još gore. 

-Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali mislim kako plaćamo cijenu onoga što se događa na skijalištima zadnjih mjesec dana ili čak više. Stvari ponovo izmiču kontroli i bojim se da je još jedno teško razdoblje pred nama – rekao je Kvesić na početku razgovora za Pogled.ba. 

Dodaje kako će peti kat glavne zgrade SKB Mostar ponovo biti otvoren za zaražene koronavirusom, a ova odluka se donosi kako bi se smanjio pritisak na COVID bolnicu u središtu Mostara. 

-Nemamo drugog izbora. Već imamo skoro 50 zaraženih koji su hospitalizirani i očekujemo da će taj broj biti još veći. Ako želimo sebi i drugima dobro, moramo se pridržavati mjera koje su na snazi. Ono što gledamo zadnjih dana daleko je od toga – ističe Kvesić. 

Na pitanje kada će početi cijepljenje zdravstenih djelatnika cjepivima koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Federaciji, Kvesić nam je rekao kako taj proces počinje sutra ili prekosutra. 

-Mi smo dobili nekih 250 doza i počinjemo sa cijepljenjem djelatnika  bolnice. Naravno, prvo će cijepiva dobiti oni koji su u stalnom kontaktu sa pacijentima, a nadamo se kako ćemo uskoro dobiti još doza kako bi svi djelatnici bili zaštićeni od virusa i kako bi mogli normalno obavljati svoj posao – zaključio je Kvesić u izjavi za Pogled.na

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!