Nogometaši Dinama otputovali su u London gdje ih u četvrtak očekuje prva utakmica osmine finala Europske lige protiv Tottenhama.

Dinamo će u dva susreta s engleskim velikanom i velikim favoritom u ovim ogledima, pokušati izboriti četvrtfinale Europske lige, što bi bio najveći uspjeh hrvatskoga nogometa od samostalnosti, uz četvrtfinale Lige prvaka splitskoga Hajduka.

Trener “modrih” Zoran Mamić uoči puta je izjavio kako je i njemu i momčadi drago što će zaigrati na novom stadionu Tottenhama koji je otvoren prije dvije godine.

– Drago nam je da ćemo igrati u Londonu, da ćemo vidjeti taj velebni novi stadion. Isto tako nam je drago da ćemo uzvrat igrati u Zagrebu. To je najbolja moguća solucija, kazao je Mamić.

– Želimo odigrati što bolju utakmicu, pokazati se u što boljem svjetlu te po mogućnosti pobijediti. To je ono što želimo.

Tottenham je u posljednje tri domaće utakmice postigao 12 pogodaka.

– Teško je uspoređivati Premier ligu i nivo protivnika. Činjenica jest da su zabili te golove i sve pobijedili, međutim, mi imamo svoje ideje, svoj cilj, svoje želje i sve ćemo napraviti da ih ispunimo.

Dodaje Zoran Mamić da Dinamo uvijek želi igrati na pobjedu.


– Naravno da se nešto pita protivnika, da se nešto moramo i adaptirati. Sportaš svaku utakmicu želi pobijediti, a ne samo sudjelovati, pa tako i mi.

Hoće li ozljede uzrokovati promjenu formacije?

– Ne. Naravno da nam ozljeda Joška Gvardiola nije dobro sjela, ali tako je kako je. Imamo druge igrače koji ga mogu dobro zamijeniti, zaključuje Mamić. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!