Rukometaši Izviđača CO superiorno su ušli u drugi dio sezone. U Kupu su uvjerljivo savladali Maglaj, a u prvenstvu rutinski zabilježili tri pobjede: Iskra, Bosna (V) i Slavija.

Prvo ime Skauta u nastavku sezone je mladi Milan Vukšić.

Odličan pregled igre, lucidnost, nepredvidivost odlike su koje krase ovog mladog rukometaša.

Milan je još jedan od izdanaka Rukometne škole Izviđača.

  • Euforija koja je vladala za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. godine glavni je razlog što se moja generacija opredijelila za treniranje rukometa. Prve rukometne korake, kod trenera Darija Mikulića, zajedno sa mnom napravili su: Domagoj Alilović, Mirko Mišetić, Gabrijel Mišetić, Zvonimir Lukenda … Sa 17.godina debitirao sam za prvu momčad kod Silvija Ivandije.

Vaš talenat nije ostao ne primjećen. Prošli ste kroz sve mlađe reprezentativne selekcije BiH a nedavno ste dobili poziv i od novog izbornika najbolje BH vrste Ivice Obrvana ?

  • U kadetskom uzrastu kod trenera Nebojše Golića bio sam i kapetan reprezentacije. Nalazio sam se i na širem popisu izbornika Bilala Šumana no nisam debitirao. Kod Ivice Obrvana nadam se svojim prvim seniorskim minutama u reprezentaciji.

BH selekciju već u nedjelju (14.ožujka) očekuje kvalifikacijski susret u Bugojnu protiv Austrije ?

  • Start u kvalifikacijama nije bio najbolji. Neočekivano smo poraženi od Estonije no pobjedom nad Austrijom možemo napraviti veliki iskorak ka Europskom prvenstvu 2022 godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

Pred Izviđačem je izazovno proljeće, nastupi na dva fronta prvenstvu i Kupu BiH. Borba za naslov sa Borcem i Slogom (D) bit će neizvjesna do samoga kraja ?

  • Sa Izviđačem sam već osvojio jedan naslov u sezoni 2018/19 tako da znam koliko nam to znači. Mislim da imamo povoljniji raspored od Borca i Sloge i da možemo do titule. Na domaćem parketu smo superiorni no u gostima nije lako nikoga pobijediti. U Kupu je sve otvoreno.

Ugovor sa Izviđačem veže Vas do lipnja 2022 godine. Planovi i ambicije ?

  • Svi moji planovi za sada su vezani za Izviđač. Sigurno da bi se volio okušati i u nekom od jačih europskih klubova no time nisam opterećen.

Vrijeme Milana Vukšića tek dolazi. Još jedan dragulj Izviđača uskoro bi mogao krenuti stopama: Buntića, Alilovića, Perića…

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!