Ljubušak Tomislav Brkić ovog vikenda osvojio je prvi ATP turnir u karijeri i to zajedno u paru s Nikolom Ćaćićem u Buenos Airesu.

On je za MeridianSportBH pričao o nedavnim događanjima na Australijan Openu, planovima za ovu sezonu, te očekivanjima u Davis Cupu protiv Perua.

Brkić i Ćaćić su u finalu bili boji od Ariela Behara i Gonzala Eskobara s 2:0 (6:3, 7:5), te je tako stigao do prvog ATP naslova u karijeri. On je nedavno nastupio i na Australijan Openu gdje je zajedno s Ajsamom ul Hak Kurešijem iz Pakistana ispao u drugom kolu, a što se tiče samih uvjeta u Melburnu kaže da niko nije mogao znati da će biti u zrakoplovu s nekim zaraženim, te da bi mnogi otkazali da su znali da bi poslije toga bili u karanteni.

“Mislim da mogu biti zadovoljan igrom u Australiji. Dosta težak žrijeb za drugo kolo smo imali i na turniru ATP-a u Melburnu gdje smo imali par Mektić/Pavić i izgubili jako gust meč sa 10:7 u trećem setu. Na Australijan Openu smo igrali protiv branitelja naslova (Ram/Salsburi) i izgubili u tri seta tako da mogu biti zadovoljan igrom, jer smo protiv tako jakih timova uspjeli odigrati dobre mečeve”, kazao je Brkić i dodao:

“Za uvjete u Australiji mogu reći da sigurno nije bilo idealno, ali znali smo kako će otprilike to izgledati, tako da je bilo dobro što se mene tiče. Ostalim igračima koji su morali 14 dana biti u sobi sigurno da je bilo loše kada ne možete trenirati i pripremiti se za jedan od najvećih turnira. Nitko nije mogao znati da će tako izgledati jer nitko nam nije rekao prije putovanja, ako je neko u zrakoplovu zaražen da cijeli zrakoplov mora u karantenu, jer mislim da bi onda i dosta igrača možda i otkazalo put za Australiju“, zaključio je prvi Ljubušak koji je osvojio ATP.

Izvor: iks-portal.info

error: Content is protected !!