Nikola Vušović, zvani Džoni , koji je osumnjičen kao nasljednik kriminalne ekipe Veljka Belivuka, uhićen je u Dominikanskoj Republici, prenose mediji.

Za njim je raspisana crvena potjernica, a Srbija zahtijeva hitno izručenje jer postoji bojazan da bi mogao da pobječi iz imigracijskog centra, pišu “Novosti”.

Nikola Vušović koji važi za suradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je namjeravao da sa svojom grupom preuzme poslove Veljka Belivuka.

Vušović je još 2010. uhićen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. listopada 2016. sa čak 60 metaka iz dva “kalašnjikova” u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

“Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhićenim bio je Vušović, ali i tada maloljetni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Također, sumnjalo se kako su članovi ove ekipe sudjelovali i u pokušajima ubojstva”, priopćio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tijekom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!