Piers Morgan dao je otkaz u emisiji ‘Good Morning Britain’ nakon što su njegovi komentari na intervju Meghan Markle i princa Harryja izazvali žestoku javnu kritiku i istragu povjerenstva za medije u Velikoj Britaniji, prenosi Variety.

Britanska televizijska kuća ITV potvrdila je u utorak navečer da je “Nakon razgovora s ITV-om, Piers Morgan odlučio je da je vrijeme da napusti Good Morning Britain. ITV je prihvatio ovu odluku i nema više što dodati.”

Piersov odlazak dolazi nakon što je otkriveno da ga istražuje televizijski nadzorni odbor ‘Ofcom’. Organizacija je zaprimila više od 41.000 žalbi na njegove primjedbe u ponedjeljak tijekom emisije. Piers je kritiziran zbog svojih prezrivih komentara o Meghaninim tvrdnjama da je imala problema s mentalnim zdravljem tijekom intervjua koji se već naziva ‘televizijskim događajem godine’. Također je bez da za to postoje ikakvi dokazi, par optužio da laže.

Piersove komentare kritizirala je dobrotvorna organizacija za mentalno zdravlje Mind, koja je u tvitu rekla da je “razočarana i zabrinuta” njegovim komentarima. Već tijekom emisije, njegova kolegica ga je upozorila da bi trebali imati više empatije prema osobama koje javno priznaju da su se suočavale s emotivnim i mentalnim problemima i razmišljale u samoubojstvu, ali on joj je upadao u riječ i nije joj dao da završi. Organizacija je dodala: “Od vitalne je važnosti da se prema ljudima kada traže pomoć ili podijele svoja iskustva s mentalnim zdravljem postupa dostojanstveno, s poštovanjem i empatijom.”

Šokantni otkaz TV zvijezde uslijedio je nakon naglog izlaska iz studija u utorak ujutro. Morgan je napustio set nakon svađe s kolegom Alexom Beresfordom zbog njegovih komentara o Meghaninom intervjuu. Ustao se i rekao  “Završio sam s tim, oprosti”, dok mu je Alex uzvratio: “Znaš što, to je jadno…”

Piše PSD

error: Content is protected !!