Kada ne znate što bi s banana koje polako počinju tamniti, ispecite kolač! Ukusan i sočan kolač s dodatkom lješnjaka, badema, malina i bijele čokolade zasigurno vas neće iznevjeriti!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

140 g maslaca sobne temperature
110 g šećera
3 paketića vanilin šećera
2 jaja
200 g pirovog brašna
½ paketića praška za pecivo
3 veće banane
160 g lješnjaka i badema (mix)
100 g bijele čokolade
200 g zamrznutih malina

Priprema

Orašaste plodove kratko tostirajte, ohladite pa usitnite u blenderu. Ja ih skoro sve sameljem, samo dio ostavim u komadićima da malo krcka pod zubima. 🙂 Vi napravite kako volite, možete sve samljeti ili pola samljeti, a pola krupno nasjeckati.

Bijelu čokoladu nasjeckate na male komadiće pa ostavite sa strane.

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja i vilicom izgnječene banane pa sve dobro izmiksajte.

Zatim dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Umjesto pirovog možete koristiti i obično pšenično glatko brašno. Na kraju umiješajte usitnjene bademe i lješnjake, zamrznute maline te usitnjenu bijelu čokoladu.

Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kojeg ste prethodno dobro namastili i pobrašnili. Kolač pecite otprilike 50 minuta na temperaturi od 170 °C. Štapićem za ražnjiće ili testerom za biskvit provjerite je li kolač pečen. Pečeni kolač ostavite da se hladi u kalupu cca 10 minuta, a zatim ga pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se do kraja ohladi na sobnoj temperaturi. Poslužite uz kavu, čaj ili mlijeko.

Dobar tek!

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!