Hrvatsko narodno kazalište u Zagreb jučer je na svom Facebook profilu objavilo aukciju za društvo Nives Celzijus u loži. Početna cijena: 53 kune. No, zanimljivo, objava je ubrzo nestala, piše Jutarnji list.

Riječ je o projektu “Kazalište sa srcem”, specifičnoj humanitarnoj aukciji u kojoj su snage udružili Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Hrvatska lutrija i 20 slavnih Hrvata među kojima je i Celzijus, a sav prikupljen novac namijenjen je za popravak bolničkih uređaja u potresu oštećene bolnice u Petrinji.

U sklopu kampanje niz osoba iz javnog života, među kojima su krajem veljače navedeni: Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Stjepan Božić, Davor Gobac, Tihomir Ladišić, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Nives Zeljković Celzijus, Domagoj Jakopović Ribafish i drugi, otići će na hit-predstavu “Revizor” s osobom koja na jedinstvenoj aukciji ponudi najviši iznos za izlazak.

Od 1. ožujka svakog dana na Facebook stranici HNK u Zagrebu svi ljubitelji kazališta velikog srca mogu licitirati za jednu od poznatih osoba, a onaj koji u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu te iznos uplati na poseban žiroračun, tu će osobu izvesti 25. ožujka na izvedbu “Revizora” u jednu od loža u HNK.

Tako je, primjerice, dosad već za 1700 kn prodano gledanje predstave u loži s Terezom Kesovijom, društvo Joška Lokasa prodano je za 600 kn, a Tihomira Ladišića za 180 kn.

Tako je na red došla i Nives Celzijus, no ponuda je ubrzo nestala.

Iz HNK su objasnili zašto su maknuli objavu.

“Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokrenulo je 1. ožujka 2021. humanitarnu akciju Kazalište sa srcem u suradnji s konzultantskom tvrtkom Forum Management.

– Cilj akcije je skupiti novac za popravak bolničkih uređaja bolnice u Petrinji koja je nastradala u potresu. Akciji su se odazvale brojne osobe iz javnog života, kulture, sporta, politike i estrade u svrhu populariziranja ideje o darivanju u humanitarne svrhe.

– Među njima, akciji se ljubazno odazvala gospođa Nives Celzijus. S obzirom na to da je objava na Facebook stranici izazvala neprimjerene komentare, u cilju zaštite dostojanstva kuće i gospođe Nives Celzijus, HNK u Zagrebu je donio odluku da se objava ukloni s društvenih mreža”, kažu iz HNK.

Kontaktirali smo oko ovog događaja i samu Nives, no nije nam htjela dati svoj komentar.

Piše JL

error: Content is protected !!