Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad nizozemskim državljaninom u dobi od 36 godina, kojeg se sumnjiči za više kažnjivih radnji.

Naime, 36-godišnjaka se sumnjiči da je u utorak 09. ožujka 2021. godine oko 13,25 sati u ulica Marka Marulića u Zadru vrijeđao djelatnika pravne osobe te negodovao što mu je prethodno, 03. ožujka zbog nepropisnog parkiranja, podignuto njegovo vozilo marke Peugeot nizozemskih registarskih oznaka te zatražio da mu se omogući izlazak s vozilom bez plaćanja nastalih troškova. Kada mu je djelatnik objasnio na koji način može preuzeti svoje vozilo, 36-godišnjak je fizičkom snagom oštetio rampu za izlaz iz ograđenog prostora pravne osobe, nakon čega je ušao u svoje vozilo, kojeg je stavio u pogon i pokušao napustiti mjesto događaja u čemu je spriječen od djelatnika. Potom je s vozilom krenuo naprijed te oštetio metalnu žičanu ogradu i nastavio vožnju u nepoznatom pravcu.

Nešto kasnije, oko 15,00 sati na DC-08 u Turnju policijski službenici su uočili navedeni automobil kojeg su pokušali zaustaviti dok se 36-godišnjak oglušio na izdana svjetlosna i zvučna upozorenja te nastavio vožnju prema Biogradu gdje je ubrzo zaustavljen.

Vozač je uhićen i priveden u službene prostorije, a tijekom kriminalističkog istraživanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike na engleskom jeziku, te je odbio test na alkohol i droge.

Na mjestu događaja, u Ulici Marka Marulića u Zadru, izvršen je očevid, dok materijalna šteta koja je pričinjena pravnoj osobi iznosi nekoliko tisuća kuna.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!