Sraz Manchester Uniteda i Milana, nazvučniji par prvih utakmica osmine finala Europske lige, okončan je na Old Traffordu bez pobjednika, 1-1, dok su uvjerljive pobjede ubilježili Arsenal i Roma.

Milan je u Englesku došao bez Zlatana Ibrahimovića, ali i bez Hrvata Ante Rebića i Marija Mandžukića, a poraz je izbjegao u drugoj minuti sudačke nadoknade golom danskog stopera Kjaera glavom nakon kornera.

ManU je vodio od 50. minute preko Bjelokoščanina Amada Dialloa, a talijanskoj momčadi su na početku utakmice poništena čak dva gola.

U Pragu su Slavia i škotski Rangers također odigrali 1-1. Domaći su vodili golom Rumunja Stanciuja (7), a za Rangerse je izjednačio Šveđanin Helander (36). Borna Barišić je odigrao cijeli susret za novoga škotskoga prvaka.

Villareal je s uvjerljivih 2-0 slavio u Kijevu protiv Dinama, dok je Ajax u Amsterdamu tek u drugom dijelu slomio Young Boyse (3-0).

Arsenal je slavio u gostima kod Olympiacosa s 3-1 i praktički osigurao prolaz. Topnici su poveli preko Norvežanina Odegaarda, da bi početkom drugog dijela za Grke poravnao El Arabi. Londonska momčad ipak je pokazala kvalitetu u Pireju, a pobjedu su im donijeli Gabriel i Egipćanin Elneni.

Roma su na Olimpicu iznenađujuće lako obračunala sa Šahtarom (3-0), dok je Granada s 2-0 pobijedila norveški Molde. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!