Nakon prvog predstavljanja na Sretnicama 7.veljače u svadbenom salonu „Afrodita“, sinoć je u Kulturnom centru u Ljubuškom predstavljen roman “Tragedija sretničkih svatova” autora Maria Pušića.

Na početku programa pročitana su imena 29 pogorjelih svatova tog tužnog dana, 8/9. veljače 1938.godine, a što je tema knjige.

Don Ljubo Planinić, župnik župe svetog Ilije na Kruševu kojem pripadaju i Sretnice, zaželio je dobrodošlicu svima te kazao nekoliko bitnih stvari u nastajanju knjige „Tragedija sretničkih svatova“ o kojoj je prva govorila književnica Anita Martinac koja je i recezent ove knjige.

Prof Ivan – Ićan Kordić je govorio o nekim detaljima toga dana kad se tragedija dogodila, a autor Mario Pušić se zahvalio predstavljačima i svim nazočnim.

Profesor Andrija Stojić, predsjednik Matice hrvatske u Čitluku, ovom prigodom predstavio je i knjigu „Bog s tobom, Tebi na dar – 1“ autora don Ljube Planinića. Studentica Matea Ćavar je pročitala ulomak iz romana iz kog se da iščitati da je požar na Sretnicama bio podmetnut.

Predstavljanje su glazbenim točkama uveličali učenici Osnovne glazbene škole Kruševo, klape „Studenac“ i „Jela“ koje je za ovu prigodu pripremio i uvježbao prof. Drago Soldo, a Ivan Šarac je na guslama, iz drugog pokušaja jer je u prvom pukla „struna“ otpjevao dio narodne pjesme Mirka Leske o tragediji sretničkih svatova.

Organizator predstavljanja bila je JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, a „suorganizatori“ Župni ured Kruševo, te Matica hrvatska Čitluk.

Poslušajte Anitu Martinac

Poslušajte don Ljubu Planinića

Prenosimo i izlaganje Ivana Ićana Kordića

Poslušajte i Marija Pušića

Poslušajte i razgovor sa Andrijom Stojićem

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!