Preminula je Suzana Đozo, poznata bh. radio novinarka i dobitnica najvećeg priznanja Radija BiH Zlatna značka. U njenoj biografiji stoji da je završila FPN u Sarajevu, smjer Žurnalistike. Gotovo cijeli radni vijek provela u radio novinarstvu.

U razdoblju 1978–1992. zaposlena na Radio Sarajevu kao novinarka u Unutarnjopolitičkoj redakciji, potom urednica u IP, urednica Vijesti, Dnevnika, te kontakt-emisija Otvoreni studio i političkog magazina Dežurni mikrofon. Na natjecanju jugoslavenskih radio-stanica u Ohridu 1987. za vođenje i uređivanje središnje informativne emisije osvojila drugo mjesto. Urednica Dopisničke redakcije 5 godina, tj. do 1993. godine. Od 1992. Radio Sarajevo se transformira u Radio BiH, u kome od 1993. do 1995. obavlja dužnost šefice DESK-a. Nakratko, 1996.-1997. radi u tiskanom novinarstvu tj. kao redaktor u DESK-u lista «Oslobođenje». U razdoblju  1997- 2001. zaposlena na Radiju Stari grad kao urednica programa, urednica i voditeljica političkih, informativnih, kontakt-emisija, edukatorica mladih novinara.

RSG je u tom razdoblju dvaput (1997. i 1998.) proglašavan Radijem godine. Kao autorica osvojila 1999. prvu nagradu Udruženja novinara BiH za radio-emisiju („Zajedno“ RSG) i prvo mjesto u izboru za najbolju radio-reportažu Alter media festival „Mostar 99“ (Đ.Balašević ponovo u Sarajevu). Od 2001. pa do 2011. godine radi u RTVFBiH kao urednica Informativnog programa Federalnog radija, a nakon toga, pa do umirovljenja 2015. kao urednica smjene u DESK-u i autorica reportaža, posebnih emisija, intervjua. Kao urednica IP RFBiH educirala tj. vodila praktičnu nastavu za više generacija studenata 4. godine FPN. Od Suzane se na društvenim mrežama oprostio njezin suprug Nedžib Đozo, prenosi N1.  

“Otišao je moj život. Čekaj me. Čekaj me da zajedno lutamo”, napisao je.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!