U petak, 12.03.2021. godine s početkom u 13:00 sati u hotelu Bigeste (Hrvatskih branitelja 69) u Ljubuškom održat će se Forum aktivnog turizma „Adriatic Outdoor Adventure“ koji se organizira u okviru „Cycling Rural“ projekta, financiranog od strane Europske unije, a održati će se nakon službenog predstavljanja, od 14:00 do 17:00 sati.

Izjave za medije će se održati od 13:00- 13:50 sati, a obratiti će se:

Uživo:

Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
Putem Zoom aplikacije (uz osiguran simultani prijevod):

– 13:00 – 13:10 Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini,
– 13:10 – 13:20 Nedo Pinezić, turistički savjetnik iz Hrvatske,
– 13:20 – 13:30 Iva Bencun, vlasnica agencije „Feral Tours“ iz Zadra,
– 13:30 – 13:40 Thomas Bullmann, menadžer za međunarodni poslovni razvoj najveće europske outdoor platforme „Outdooractive“ iz Njemačke.

Uvodno obraćanje na forumu će upriličiti Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, a forum će otvoriti Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH.

U prvom dijelu programa, predstaviti će se projekt „Cycling Rural“, te EU projekti „Tourism, Adrenaline and Rafting Adventure – T.A.R.A.“ i „Adriatic Canyoning“. Nakon toga, uslijediti će i predstavljanje aktualnih projekata iz oblasti turizma: „EU4Business“, „Tourism Development Promotion“ i „Via Dinarica“.

Drugi dio programa zaokružuje panel s međunarodnim govornicima:

– Ed Lancaster, „European Cyclist Federation“ (Belgija);
– Thomas Bullmann, „Outdooractive“ (Njemačka);
– Jack Delf, Agencija „Black Mountain Montenegro“ (Crna Gora);
– Iva Bencun, Agencija „Feral Tours“ (Hrvatska),

Moderator panela će biti Nedo Pinezić, turistički savjetnik iz Hrvatske.

Projekt „Cycling Rural“ je započeo 1.10.2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost je 495.000 eura, od čega je Europska unija osigurala 400.000 eura bespovratnih sredstava. Nositelj projekta je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, a partneri su gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore.

Napomena: U kontekstu epidemioloških mjera zaštite, skrećemo pozornost sudionicima na poštivanje distance uz obavezno nošenje zaštitnih maski!

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!