Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da brani daytonsku BiH, a ovu antdaytonsku ruši, te da je neuspješan pokušaj da kroz BiH nametnu majorizaciju Srba.

Iskoristit ću svaki način koji se ukaže da srušim antidaytonsku BiH. Nas onemogućavaju da se razvijamo demokratski, ekonomski i uzeli su nam sva prava, rekao je Dodik za Prvu TV u Crnoj Gori.

Dodik je rekao da ne razumije duh Daytona, ali da zna što je Daytonski sporazum i da njega poštuje.

On je ocijenio da je BiH neodrživa i propala zemlja, te projekt međunarodnog faktora, kao i da je međunarodni predstavnik u BiH najveći blef međunarodne zajednice.

Kada god dođe neki strani veleposlanik ponavlja se ista priča da se majorizuju Srbi i Hrvati, a da se sve centralizira. Srbi za to nemaju razloga, Republika Srpska ima svoju liniju, granicu prema drugom entitetu i mislim da će ta granica biti međunarodna, rekao je Dodik.

Dodik je istaknuo da Srbi, kao konstitutivan narod u BiH, imaju pravo na samoopredjeljenje.

Referendum je realan i nikada ne smijemo ostati bez te realnosti, ali moramo biti ozbiljni ljudi. Moramo imati povijesno strpljenje. Kada bi raspisali referendum za samostalnom Republikom Srpskom povezanom sa Srbijom i državnom zajednicom sa Srbijom, ali ne da u toj integraciji izgubimo Srpsku nama ne treba međunarodno priznanje, jer je Srbija neovisna država, rekao je Dodik, javlja Srna.

Ocijenivši da je povijest BiH tragična, Dodik je ukazao da Srbi, Hrvati i Muslimani nikada u povijesti nisu bili na istoj strani, nego uvijek suprotno.

Pokušati da kroz BiH nametnu majorizaciju Srba je neuspješan. Prije će se Europa raspasti, nego što će BiH ući u EU, poručio je Dodik.

On je naglasio da je najveći nacionalni interes Srbije – Republika Srpska u kojoj živi milijun i po Srba, kao i da Kosovo bude integrirao u sastav Srbije.

Odgovarajući na pitanje o srpskom svijetu, Dodik je rekao da je integracija najveći stupanj zaštite Srba.

Drago mi je što je Srbija utvrdila da je njezin prioritet Republika Srpska i da brani Republiku Srpsku. Tamo gdje postoji srpski narod tamo i Srbija ima svoj državni interes. Moramo štititi i Srbe u Crnoj Gori i to je državni interes Srbije, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da Srbi u BiH neće dozvoliti da BiH uđe u NATO.

To je završeno. NATO je bombardirao Srbe osiromašenim uranijem i strašno je gledati u bolnicama djecu koja su oboljela od posljedica bombardiranja osiromašenim uranijem, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da su sve pokušali da ga sruše, ali da ga je narod ponovno izabrao, a da njegov protukandidat Mladen Ivanić ima kontakte s britanskim službama.

Vjerujem u identitet srpskog naroda i borim se za njegovu vjeru, jezik, pismo, slavu, rekao je Dodik, prenijela je Srna.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!