Hrvatska muška rukometna reprezentacija stigla je u Montpellier, gdje će se od petka do nedjelje boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju s reprezentacijama Francuske, Portugala i Tunisa. Prvi protivnik bit će domaćin Francuska, a očekivanja je uoči početka podijelio Domagoj Duvnjak.

– Prošlo je mjesec i pol dana od Egipta. Osjećamo se puno bolje, barem tako mislim, nadam se da ćemo to pokazati na ovom turniru. Zdravi smo i na treningu to stvarno dobro izgleda. Dobro smo pripremljeni i to trebamo pokazati na terenu, rekao je Duvnjak.

O novom izborniku Hrvoju Horvatu je dodao:

– Izbornik je bio pomoćnik Linu Červaru tri godine, tako da mi poznajemo njega i on poznaje nas, pa nije bilo nikakvih problema. Jako dobro smo se pripremali, jako puno videa smo pogledali, dobro trenirali, tako da mislim da neće biti nikakvih problema.

Kako su se rukometaši pripremali?

– Izbornik je zadnja tri tjedna slao svakom igraču videa Francuske, Portugala i Tunisa, pa smo čak došli pripremljeni na ovo okupljanje. I ova tri dana smo dosta videa pogledali. Radili smo, standardno, našu obranu 5-1 i 6-0, ali i tranziciju, koja nije bila dobra u Egiptu, to je segment igre koji možemo popraviti. Radili smo i napad, sve segmente rukometne igre smo radili i nadam se da će to dobro izgledati.

Što Duvnjak očekuje u Montpellieru?

– Jako težak turnir, sutra krećemo s Francuskom. Mislim da će biti jako teško, ali mi smo spremni. Naš cilj je otići na Olimpijske igre. O protivnicima ne treba puno govoriti, Francuska zadnjih godina osvajač puno medalja, Portugal se dignuo zadnje tri-četiri godine, igra fenomenalan rukomet i doveo je do savršenstva njihovu sedam na šest igru. Na Tunis, moram biti iskren, nismo još bacili fokus, ali imat ćemo prilike jer s njima igramo zadnju utakmicu. Nadam se da ćemo sutra krenuti dobro s Francuzima.

– Spremni smo, to je naš san, svi znamo što za svakog sportaša znače Olimpijske igre. Nadam se da ćemo sutra dobro krenuti u taj turnir i nadam se da ćemo u nedjelju svi slaviti, dodao je.

Zbog pandemije nema navijača, vjernih pratitelja hrvatskih rukometaša….

– Nažalost, svi znaju koliko nam znače naši navijači, to se vidjelo u Egiptu, gdje smo igrali bez navijača. Oni su nam vjetar u leđa koji nas nosi kroz svaki turnir. Ovaj put im poručujem da budu pred malim ekranima, a mi ćemo dati sve od sebe.

 Iako su na posljednja dva testiranja u Hrvatskoj svi reprezentativci imali negativne rezultate, odmah po dolasku u Montpellier morali su proći još jedno PCR testiranje, kao i drugi članovi delegacije.

Uz hrvatsku su i istom hotelu smještene portugalska i tunižanska delegacija, dok su članovi domaće reprezentacije “pod balonom” na drugom kraju grada.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!