Mostar uskoro postaje bogatiji u sportskoj ponudi za još jedan olimpijski sport, TRIATLON.

U ovaj grad dovode ga Sanus Motus i Klub vodenih sportova Sveučilišta u Mostaru. Rezultat je  zajedničke suradnje i pokretanja programa pod nazivom „Škola triatlona 3atleta“ koja objedinjuje tri bazična sporta: plivanje, biciklizam i trčanje. 

Tehnologija je uzela maha i svjesni smo činjenice kako se djeca sve manje bave raznim tjelesnim  aktivnostima te kako je zavladao sjedilački način života što kroz dogledno vrijeme može imati negativne posljedice na rast i razvoj. Ukoliko želimo izbjeći taj scenarij, djeci je potrebno omogućiti raznovrsne sportske i druge rekreativne tjelesne aktivnosti. Idealan sport za djecu upravo može biti triatlon koji im omogućava raznolikost i razvoj u najkvalitetnijem smislu, a u prilog mu ide činjenica da je jedan od najbrže rastućih sportova te postaje sve popularniji u svijetu. U pitanju je sport aerobnog tipa koji pozitivno djeluje na razvoj motoričkih sposobnosti i vještina te predstavlja najbolje strane plivanja, biciklizma i trčanja.

Program započinje s popunjavanjem prve grupe. U „Školu triatlona 3atleta“ mogu se učlaniti sva djeca dobi do 16 godina, a osnovni uvjet za pristupanje školi jeste da djeca znaju plivati. 

Ukoliko još uvijek nisu savladali plivanje, mogu pristupiti OBUCI NEPLIVAČA koja se provodi u sklopu programa rada Kluba vodenih sportova Sveučilišta u Mostaru.

Treninzi triatlona planirani su tri puta tjedno (ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 17:00 sati) i to u kombinaciji plivanja i trčanja, a povremeno i vožnje bicikla po trenutnoj promo cijeni od 60 KM mjesečno, a nude se dodatne pogodnosti za obitelji koje uključe više djece u program. 
Obuka neplivača također će se održavati tri puta tjedno, po istoj cijeni. 

Treninzi trčanja održavat će se u sklopu Sanus Motus Kids škole trčanja, a treninzi plivanja i obuke neplivača u sklopu Kluba vodenih sportova Sveučilišta u Mostaru na Sveučilišnom bazenu u Rodoču. Treninzi biciklizma i tehnička obuka održavat će se u dogovoru grupa s trenerom biciklizma.

Za djecu koja se žele usmjeriti više na plivanje i trčanje, omogućeno je treniranje izvedenice ovoga sporta pod nazivom AKVATLON (treninzi plivanja i trčanja, bez biciklizma). 

Ako želite dugoročno kvalitetno usmjeriti dijete, omogućiti mu svestran razvoj i učenje pravilne tehnike plivanja, biciklizma i trčanja, upišite ga već danas. 

Škola triatlona 3atleta pripremila je program i za zasebnu skupinu odraslih, ukoliko broj zainteresiranih triatleta starijih od 16 godina bude toliki da popuni jednu trening grupu. 

Kompletan program realiziraju trener atletike Vladimir Pokrajčić, trener plivanja Luka Posavac i iskusni triatlonac i biciklist Kristijan Ivan Jurič, a sve uz potporu cijelog tima stručnjaka koji čine kineziolozi, liječnik, psiholog, nutricionist te cijeli tim trenera iz ostalih sportova i područja tjelesne pripreme. Planirane su ciljane edukacije našeg trenerskog tima i postepeni razvoj cijelog programa, uz podršku svih nadležnih državnih institucija i sportskih saveza. U fazi je postupak registracije prvog triatlon kluba u Mostaru, što će omogućiti sudjelovanje predstavnika na sjednicama saveza, kao i sudjelovanje na natjecanjima koja budu pod okriljem nadležnih saveza i institucija BiH sporta, za sve naše mlade sportaše.

Za sve informacije o triatlon programu i obuci neplivača možete nas kontaktirati na broj +38763 571 120 ili preko e mail adrese kvs-sum@sum.ba, a istim putem možete izvršiti i vaše prijave. 
Sadržaj prijave podrazumijeva:
– ime i prezime polaznika;
– datum rođenja;
– program u koji se polaznik upisuje (triatlon/ akvatlon/ obuka neplivača);
– kontakt broj mobitela.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!