Na Dan pisanja pisama starijim osobama, 26.veljače učenici Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški su zamoljeni da napišu pisma bakama i djedovima koji borave u staračkim domovima u Ljubuškom.

“Vrijedni učenici su se uhvatili posla i na papir prenijeli svoju dječju genijalnost. Naš školski sandučić povjerenja je danima bio krcat! Pristigla pisma su protkana riječima podrške, izrazima ljubavi, razumijevanja,  propitivanjem o životu u starosti, molbama da se mole za njih. Pisali su i o sebi, što vole raditi, kako im ide školovanje, a slali su i viceve, pjesmice i crteže sa željom da našim starima uljepšaju dan. I sigurni smo da će uspjeti u tom naumu. Pisma su šarena, ukrašena srcima, cvijećem i šljokicama, a poneka je kuverta brižno izrađena u kućnoj radinosti”, navode u OŠ Marka Marulića Ljubuški.

Preko stotinu pisama je danas uručeno na dvije adrese, Staračkog doma Ljubuški i Doma za starije i nemoćne Sv. Josip radnik gdje će se osoblje pobrinuti da ona stignu do korisnika.

Prenosimo samo mali dio jednog od mnoštva divnih pisama. Neka nam ove riječi svjedoče o zdravom dječjem duhu, njegovanju ključnih životnih vrijednosti i o oceanu nade u ovim teškim vremenima. Draga djeco, ponosni smo na vas!

„Jednog dana bih vas voljela posjetit i slušati vaše priče iz mladosti, kako ste odrastali, kako ste išli u školu, što ste sve prošli… Mislim da vam je ponekad možda malo i dosadno, vrijeme sporo prolazi pa vam zato šaljem jednu krunicu i mali molitvenik kako bi mogli moliti i da imate uspomenu malu na mene. Nadam se da ćete se nekada i mene sjetiti u svojoj molitvi. Ja ću se sjetiti vas u našoj obiteljskoj molitvi…Čuvajte se i budite zdravo i veselo. Mislit ću na vas.“.

Radio Ljubuški / OŠ Marka Marulića Ljubuški

error: Content is protected !!