U Ljubuškom se jučer i danas održavaju aktivnosti na projektu u sklopu Interreg IPA projekta prekogranične suradnje – IMPHACT.

Jučer je održan prvi sastanak uživo projektnih partnera.

„Dosad smo sastanke održavali putem webinara. Ovo je prvi put da se uživo vidimo. Drago mi je da su kolege iz Zenice, Podgorice i Metkovića ovdje s nama i uživo ćemo prokomentirati neke stvari“, rekao je tom prilikom dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

On je dodao kako se projektne aktivnosti nastavljaju i danas kada će eminentni stručnjaci s područja palijativne medicine Veljko Đorđević i Marijana Braš održati predavanja i radionice.

U sklopu ovog projekta je nedavno Dom zdravlja Ljubuški nabavio vozilo za mobilni palijativni tim, a dr. Landeka ističe kako im je cilj poboljšati njegu bolesnika i u njihovim domovima.

Podsjetio je kako u Ljubuškom od 2013. funkcionira Centar za palijativnu medicinu – hosipicij, a ovaj projekt predstavlja jedan iskorak jer se kroz obuku mobilnog tima želi omogućiti i palijativna njega za bolesnike u njihovim domovima.

U audiozapisu poslušajte što su jučer za Radio Ljubuški rekli dr. Ivan Landeka i Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković



Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!