Hrvatski rukometaši poraženi su na otvaranju olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Montpellieru od Francuske.


Igrači novog izbornika Hrvoja Horvata sjajno su odigrali prvih 45 minuta, imali i +5 protiv domaćina turnira, no uslijedio je pad u igri što su Francuzi znali iskoristiti stigavši do vrijedne pobjede.

– Rezultat govori sam za sebe, da se nismo uspjeli defenzivno dobro postaviti. Možda nas je tu poremetilo i koje isključenje što smo dobili više nego što smo očekivali. Napad je na momente bio dobar, ali primarni je problem bio u tom defenzivnom dijelu, komentirao je dvoboj izbornik Horvat.

– Prvo poluvrijeme je bilo savršenstvo, pogotovo što se tiče obrane i pokretljivosti. Uspjeli smo ih stvoriti nervoznima i neodlučnima, a to je uspjeh napraviti jednoj Francuskoj. Ostaje žal što to nije okrunjeno nekim boljim rezultatom. Nije ni ovo loše, ali nije onako kako je kretala utakmica. Šteta da si nismo već sad olakšali posao, ali nema veze, ima tu dosta pozitivnih stvari. Treba se dobro rekuperati i pripremiti za subotu za Portugal, rekao je reprezentativac Zlatko Horvat.

– Malo je ponestalo i snage, jer smo igrali duboko pokretljivu obranu, u kojoj se ekstremno troši. Od početka smo mi diktirali tempo, a onda smo i promašili par ‘zicera’, imali par nesretnih odluka, a na kraju nam je nedostajalo i malo sreće da ovu utakmicu privedemo kraju onako kako smo htjeli. Osjećali smo se odlično i moćno, ali to je sport, rekao je Krešimir Kozina.

U subotu hrvatske rukometaše očekuje dvoboj protiv Portugala, a olimpijske kvalifikacije zaključit će nedjeljnim dvobojem protiv Tunisa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!