Nogometne legende Hrvatske i Slovenije stigle su u Petrinju na humanitarnu utakmicu koju su inicirali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin s ciljem pomoći područjima stradalima u razornom potresu krajem prošle godine

Tom je prilikom Čeferin u ime Uefe uručio donaciju Hrvatskom crvenom križu, a HNS Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.

– Kad sam saznao za tragičan potres u Petrinji i okolici, čuo sam se s Davorom Šukerom i počeli smo razmišljati o tome kako možemo pomoći. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo i dogovorili smo se da organiziramo ovu utakmicu i da UEFA donira određena sredstva. Pridružili su nam se Hrvatski nogometni savez i Slovenski nogometni savez na čelu s Radenkom Mijatovićem, drago mi je da je ova humanitarna priredba uspjela, rekao je predsjednik UEFA-e.

– U trenutku kad se dogodila tragedija, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin i ja čuli smo se i u prvoj sekundi dogovorili utakmicu u Petrinji, tražili smo samo najpogodniji datum. Zahvaljujem se predsjedniku Čeferinu i Izvršnom odboru UEFA-e koji su izglasali ovu donaciju, a kao predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza drago mi je da smo mogli pomoći Županijskom savezu Sisačko-moslavačke županije. Lopta će se uvijek kotrljati, najbitnije je da ljudi u ovom kraju što prije dobiju krov nad glavom, a svi koji mogu pomoći su dobrodošli. Najmanje je bitno tko je pobijedio na terenu, pobijedili smo svi mi koji smo bili u službi humanosti, izjavio je Šuker.

– Lijepo je da smo svi zajedno u Petrinji i da nas je vrijeme poslužilo. Rado smo prihvatili zajedničku ideju Aleksandera Čeferina i Davora Šukera, Slovenski nogometni savez odazvao se ovoj inicijativi, vjerujem da ćemo ljudima u ovom kraju i lokalnom nogometnom klubu barem malo olakšati život u ovom teškom razdoblju, poručio je predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Radenko Mijatović.

– Zahvaljujem se svim sudionicima, igračima obiju reprezentacija, predsjedniku UEFA-e, Aleksanderu Čeferinu i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, ovo je bio vrhunski nogometni spektakl, ali, na žalost, u potresom pogođenom području. Međutim, ovo je dan kad će se opet početi pisati povijest Petrinje. Ugođaj je bio fantastičan, žao mi je što gledatelji nisu mogli uživo gledati ovu utakmicu, ali u svakom slučaju hvala svima što su pomogli Gradu Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji, kazao je predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije i član Izvršnog odbora HNS-a Davor Ivić.

– Sport, a posebno nogomet ima posebnu moć ujediniti nas. Svi sportaši od prvog su dana s nama, pomažu nastradalom stanovništvu na različite načine. Zahvaljujemo UEFA-i, HNS-u i NZS-u što su odlučili organizirati ovakvu veličanstvenu sportsku priredbu i uveličati je donacijom financijske pomoći koja će putem Hrvatskog Crvenog križa biti upućena potresom nastradalom stanovništvu. Ponosni smo da je Hrvatski Crveni križ dio ove sportske humanitarne akcije, rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Ulogu hrvatskog izbornika preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, a brojne legende kao što su Davor Šuker, Zvonimir BobanAljoša AsanovićIvica OlićPetar KrpanDario Šimić, Marijan MrmićStipe PletikosaDarijo SrnaDaniel ŠarićNiko Kranjčar, Igor BišćanMario Stanić i Boris Živković istrčale su na teren. 

Susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije nastavak je njegovanja dobrosusjedskih odnosa dvaju nacionalnih saveza koji su u rujnu prošle godine u Brdu kod Kranja također organizirali prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili domaćini (3:2).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!