Košarkaši tuzlanske Slobode slavili su večeras u Mostaru protiv HKK Zrinjski rezultatom 78:62. 
Gosti su se domogli izuzetno bitne pobjede koja bi im mogla vrlo lako trasirati put u Ligu 6, dok s druge strane Mostarce ovaj poraz može također koštati istoga.

Zrinjski je dobro parirao raspoloženim Tuzlacima u prvom periodu i taj dio igre riješio je u svoju korist rezultatom 18:16. Sve drugo u ovoj utakmici pripalo je Slobodi koja je znala po što je došla u Mostar. Sjajno odigrana 2/4 ovu je utakmicu potpuno preusmjerila na stranu košarkaša koje s klupe vodi Damir Mulaomerović. Već do poluvremena je prednost tuzlanskog tima iznosila 12 poena viška, a u nastavku, prednost su samo povećavali, pa je na ulazu u posljednjih 10 minuta Sloboda imala sigurnih 15 razlike. Za svaki slučaj i posljednja četvrtina je pripala gostima koji su slavili sigurnu pobjedu a bodovi osvojeni u Mostaru Slobodu će skoro sigurno odvesti u Ligu za prvaka. 

Goste je do pobjede predvodio sjajni Munižaba koji je postigao 25 poena, od čega čak sedam trojki. Durmo i Manjgafić dodali su po 15. Knežević je za Zrinjski postigao 20, dok je Anđušić dodao 13 poena. 

IZVOR:POGLED.BA

error: Content is protected !!