Istra 1961 pobijedila je u derbiju začelja u Kranjčevićevoj u sklopu 25. kola HNL-a Lokomotivu s 1:0. Prije tri dana Puljani su istog suparnika svladali na svom travnjaku u zaostalom susretu 16. kola.

Veliku priliku imali su gosti u 22. minuti, kad se Halilović po desnoj strani sjurio u kazneni prostor Lokomotive i doda Mateju Vuku, kojeg je uklizavanjem zaustavio Lešković. Uslijedile su dvije prigode Lokosa, prvo je u 30. minuti Šimić glavom pucao proed gola, a dvije minute kasnije Lučić je obranio udarac Pivarića.

U 38. minuti Puljani su poveli pogotkom Navarra nakon kontranapada kojega je pokrenuo Gržan nakon jedne Lučićeve obrane, a Navarro je udarcem s 10-ak metara zatresao mrežu.

U 48. minuti 17-godišnji Roko Šimić postigao je prvi gol seniorske karijere, ali nakon intervencije VAR-a poništen je zbog minimalnog zaleđa u kojem je bio  asistent Aliu ranije.

Imala je Lokomotiva do kraja još nekoliko prilika, u 54. minuti pored gola pucao je Šimić, a u 65. isti je igrač glavom poslao loptu ravno vrataru gostiju. 
 

Istra 1961 se ovom pobjedom uspela na osmo mjesto ljestvice sa 23 boda, koliko ima i sedmi Slaven Belupo koji je odigrao dva susreta manje, dok deveti Varaždin ima 22 boda uz jedan susret manje. Lokomotiva je sada usamljena na dnu sa 20 bodova. Vodi Dinamo sa 54 boda, dva manje uz utakmicu više ima drugi Osijek.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!