Kuća obitelji Martine i Vlatka Bošnjak na Gromiljaku, općina Kiseljak, ovih je dana puna gostiju.

Ipak, u petak ih je posjetio jedan poseban. Naime, njihove novorođene trojke, Maru, Luku i Lovru  je upoznao i Vinko Puljić, bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije, piše ArtInfo.ba.

Kardinal je nakon poslanih darova i upućenih čestitki i osobno želio upoznati ovo svojevrsno malo Božje čudo, tri prekrasna, zdrava dječaka, stara jedva mjesec dana a rođena upravo na Dan ljubavi, 14. veljače. Mladi roditelji i njihova obitelj, posebno vrijedne bake Drinka i Vjekica, nisu krili radost zbog ove posjete kazavši kako će im blagoslov kardinala Puljića biti dodatno ohrabrenje i snaga u odgoju djece i svim izazovima koji im dolaze.

A da se zaista ne boje nego hrabro i radosno, u vjeri, žive ovaj veliki blagoslov, uvjerio se i sam kardinal, posvjedočivši kako na Gromiljaku zaista ima djece, ljubavi i nadasve života. Martina i Vlatko su mu radosno prenijeli svoje još uvijek mlado, roditeljsko iskustvo, ali i ponosno pričali o brojnim drugim bebama koje su rođene i tek trebaju biti rođene u njihovom susjedstvu odnosno cijelom naselju Gromiljak koje je uvijek važilo za jedno od najljepših mjesta za život općine Kiseljak.

Kardinalu je ovom prilikom upućen i poziv na krštenje, kojem će se, kako je kazao, u skladu s mogućnostima i zdravljem rado odazvati jer ga, dodao je, za župu Gromiljak i od prije vežu nadasve lijepe uspomene.

Te uspomene će biti još i ljepše otvorenjem podružnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije ( Lug – Kiseljak) u samom susjedstvu obitelji Bošnjak čiji će mališani zasigurno biti jedni od prvih korisnika budućeg vrtića koji bi, između ostaloga, u ovom impozantnom objektu trebao biti pokrenut.

Naime, Kardinal je u posjetu došao u pratnji suradnika ali i djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, ravnatelja vlč. Mirka Šimića, sestre Kate Ostojić, ravnateljice Dječjeg vrtića Sveta Obitelj , tajnika Caritasa Josipa Dugandžića te koordinatorica projekta Irma Araranković.

Upravo je vlč. Šimić bio svojevrsna poveznica ove važne posjete koju je, kako je kazao, kardinal odmah spremno prihvatio a koja će zasigurno, jednog dana, biti nadasve draga i dječacima Lovri, Luki i Mari koji su već sada ponos svoje obitelji, općine Kiseljak, katoličke crkve u BiH, cijelog hrvatskog naroda, ali i svih dobronamjernih ljudi koji su proteklih dana putem medija radosno pratili vijest o njihovu dolasku na svijet.

/HMS/

error: Content is protected !!