Zdrava tridesetdevetogodišnja samohrana majka iz Utaha umrla je četiri dana nakon uzimanja druge doze Moderninog cjepiva protiv koronavirusa.

Prema lokalnom kanalu KUTV, njezina je obitelj rekla da je Kassidi Kurill, koja je bila kirurški tehničar za plastične operacije, “imala više energije” od većine ljudi oko sebe i bila je sretna osoba bez poznatih zdravstvenih problema.

“Nisam plakao kada mi je otac umro. Ali puno plačem za njom” – rekao je njezin otac Alfred Hawley, bivši vojni pilot u zrakoplovstvu za The Epoch Times.

“Ona je bila ta koja je obećala da će se brinuti za mene.”

“Naoko je bila zdrava poput konja”, rekao je Hawley za Fox News.

Hawley je rekao da je Kurill počela imati simptome nakon što je primila cjepivo, osjećala je bol na mjestu uboda, a zatim se počela osjećati loše i žalila se da ne može mokriti iako pije puno tekućine. Sutradan se malo popravila, ali onda se njezino stanje pogoršalo; rekla je da je imala glavobolje, osjećala se mučno i još uvijek nije mogla mokriti.

Ujutro, 4. veljače, Hawley se probudio na molbu svoje kćeri za pomoć.

“[Rekla je] da joj srce ubrzava i osjećala se kao da treba doći na hitnu”, rekao je za KUTV.

Odveo ju je na hitnu, gdje je obavila krvne pretrage. Hawley je rekao da je postala manje koherentna i počela povraćati.

Navečer su je prevezli u traumatološki centar.

“Napravili su krvni test i odmah se vratili i rekli da je vrlo, vrlo bolesna i da joj jetra ne funkcionira”, rekao je Hawley.

Liječnici su je pokušali stabilizirati za transplantaciju, ali njezino se stanje pogoršalo do te mjere da do jutra sljedećeg dana više nije mogla razgovarati.

“Pokušavali su je dovesti do točke u kojoj je bila dovoljno stabilna za transplantaciju jetre. I jednostavno je nisu mogli dobiti stabilnu”, rekao je. “Pogoršavalo joj se i pogoršavalo tijekom dana. A u devet sati je otišla.”

Njezina obitelj još uvijek čeka na obdukciju koja će utvrditi uzrok smrti.

Postavili su GoFundMe stranicu pod nazivom “Memorijalni fond Kassidi Kurill i Emilia”, u čast nje i njezine 9-godišnje kćeri.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) rekli su u e-poruci za The Epoch Times da je od 8. ožujka primijenjeno više od 92 milijuna doza mRNA cjepiva protiv COVID-19, a nakon injekcija dogodilo se 1.637 smrtnih slučajeva.

CDC na svojoj web stranici navodi: “Do danas VAERS nije otkrio uzorke smrti koji bi ukazivali na sigurnosni problem s cjepivima protiv COVID-19.”

Sustav izvještavanja o neželjenim događajima cjepiva (VAERS) uspostavljen je 1990. godine kako bi zahvatio nepredviđene reakcije cjepiva.

Moderna nije za The Epoch Times odgovorila na zahtjev za komentar.

Austrija privremeno obustavila cijepljenje AstraZenecom nakon smrti jedne osobe

Podsjetimo, austrijske vlasti privremeno su iz opreza obustavile cijepljenje serijom cjepiva protiv Covida-19 tvrtke AstraZenece, dok traje istraga o smrti jedne osobe i razvoju plućne embolije nakon cijepljenja, izvijestio je u nedjelju austrijski Državni ured za sigurnost zdravstvene zaštite (BASG).

Prijavljene nuspojave u Hrvatskoj

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak osvrnuo se u petak i na prijavljene nuspojave cjepiva navodeći da je najviše prijavljenih nuspojava bilo na Pfizerovo cjepivo – 898, zatim na AstraZenecino -337, a na Modernino 81 prijava.

Unatoč tome što je u nekim zemljama EU privremeno obustavljeno cijepljenje AstraZenecinim cjepivom, Hrvatska će nastaviti cijepiti.

Capak je objasnio da Hrvatska nije dobila cjepivo iz iste serije kao Austrija i još 15 zemalja EU. Zemlje koje su obustavile cijepljenje tim cjepivom to su učinile iz opreza dok se ne ispitaju okolnosti grupiranja tromboembolija.

“Ako se ustanovi da te tromboembolije nisu povezani sa cjepivom, u zemljama gdje je obustavljeno, nastavit će se cijepljenjem AstraZenecom. Što se tiče Hrvatske, nismo dobili tu seriju cjepiva i nismo imali grupiranja tromboembolijskih događaja da bi donijeli takvu odluku te nastavljamo s cijepljenjem s cjepivom AstraZenece”, poručio je Capak.

Izvor: narod.hr/theepochtimes.com

error: Content is protected !!