Rumunjski svećenik Matei Marius 15. put pohodio je Međugorje, a s njim su autobusom došli i rumunjski hodočasnici, njih 41. Taj svećenik inače s hodočasnicima iz Rumunjske dolazi od samoga početka. Uvijek je odsjedao u hotelu Matal u Bijakovićima, piše Večernji list BiH.  

Podbrdo, Križevac…

U Rumunjskoj su se testirali na koronavirus i platili od 50 do 85 eura, ovisno o odbi, a u Međugorju će ostati pet dana. Svakoga dana slave misu u 8 sati na rumunjskom jeziku, a navečer nazoče večernjoj svetoj misi na hrvatskom jeziku. Pohodit će Podbrdo, Križevac, zajednicu Cenacolo, obitelj Patricka i Nancy u kamenim zidinama u Međugorju. Bili su i u Tihaljini i Vitini gdje su zahvalili Gospi što su uspjeli doputovati u Međugorje. Večeras (petak) u 19 sati bit će na ukazanju kod vidjelice Marije Pavlović Lunetti.

Najprije žele doći Gospi i promijeniti svoj život molitvom i postom. Njih zanima samo vjera i molitva, a turizam ne. S nadbiskupom Henrykom Hoserom pater nije mogao razgovarati budući da je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje otišao u Poljsku. O koronavirusu rumunjski svećenik kaže: – To je netko tko želi kontrolirati cijeli svijet. Najvažnije je moliti se međugorskoj Gospi, Kraljici Mira. Time plaše ljude – kaže te dodaje što se u Međugorju promijenilo od njegova posljednjeg dolaska.

Pomoć Kraljice Mira

– Ceste. A Gospa je ostala ista i zato smo došli. Svjesni smo da nam samo Gospa može pomoći u ovoj velikoj krizi. Ljudi misle samo na materijalno, a to u ovoj pandemiji ne pomaže. Svakoga dana molite krunicu i to je rješenje – kaže. Rumunjka Milinda svirala je na violini za hodočasnike. Ona već godinama živi u Međugorju i na tome zahvaljuje Kraljici Mira.•

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!