Dramatičnim preokretom i pobjedom nad Portugalom koju su osigurali 20 sekundi prije kraja hrvatski rukometaši zadržali su izglede za plasman na Olimpijske igre.

– Što reći, presretni smo, uspjeli smo okrenuti nemoguće. Očigledno ne znamo bez drame, pokazali smo da smo dobri u trilerima. Jučer smo izgubili utakmicu koju smo trebali kontrolirati, sada smo dobili utakmicu koji nismo kontrolirali. Tako je to u sportu, zato je i zanimljiv. Vidjeli smo jedno nervozno prvo poluvrijeme, važnost utakmice je napravila svoje, promašivali smo zicere i kontre, bacali smo im lopte na prazan gol. To je odraz nervoze, ništa više. Drugo poluvrijeme imali smo u planu povući se u pliću 6-0 varijantu, gdje smo uspjeli tom obranom doći do željenih lakih golova i tranzicije te se tako vratiti u utakmicu i na kraju ju okrenuti, počeo je izbornik i nastavio:

– Promašili smo dosta izrađenih šuteva u prvom poluvremenu, falio nam je šut izvana. Prvo smo poziciju lijevu vanjskog pokušali rješavati s Duvnjakom, kasnije smo probali s nešto bržom postavom, jer su Portugalci bili dosta agresivni, pa smo mislili naći prostor u igri jedan na jedan. Malo smo dulje čekali s Mamićem, ali znali smo da ćemo se drugo poluvrijeme vratiti u 6-0 i da će on dobiti svoje minute. Ni on nam nije dao taj željeni šut izvana, na kraju smo posegnuli za zadnjim rješenjem, Pavlovićem, koji je brži igrač, pa smo probali izolacijom igrača iznuditi koje isključenje te je Cindrić tu došao do izražaja. Mučili se jesmo, ali na kraju se pokazalo da je obrana ono što odlučuje i kad je obrana prava da se možeš iščupati iz ovakvih teških situacija.

– Drugo poluvrijeme obrana je bila fantastična, ne smijemo podcjenjivati Portugalce, igraju savršeno sedam na šest, čitav niz godina to odigravaju do perfekcije, jako su strpljivi i disciplinirani, imaju dva strašna pivotmena i to je jako teško braniti. Čestitao bih dečkima što su pokazali karakter jer samo jedna karakterna ekipa se može iz ovakve situacije iščupati i ostati hladne glave te ipak okrenuti sve u svoju korist, smatra Horvat i zaključuje:

– Emocije lete svuda okolo, treba ih prvo poloviti i smiriti se. Sigurno je bilo traumatično, ispričavam se gledateljima, vjerojatno su navikli od nas na ovakve utakmice, ali vjerujem da će sutra biti mirnije. Prilika se otvorila, treba ju objeručke prihvatiti. Dobro smo analizirali Tunis, izuzetno su fizički i trkački dobra ekipa, jako puno uzimaju duela jedan na jedan i bit će primarno postaviti dobru obranu te biti gust. Danas, kao i prvo poluvrijeme protiv Francuske, pokazali smo da se obranom dobivaju utakmice!

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!