Marko Mamić i izbornik Hrvoje Horvat dali su izjave nakon dramatične pobjede Hrvatske nad Portugalom, kojom su kauboji zadržali izglede za plasman na Olimpijske igre.

– Ne znam što bih rekao, nevjerojatna nervoza u prvom poluvremenu nas je koštala tog minusa. Tek kad smo se počeli baviti sobom i igrati obranu kakvu znamo smo ušli u utakmicu. Pokazali smo pravi karakter, ali ne smije nam se dešavati više ovakva nervoza, gdje radimo tehničke greške, prazan gol ne pogađamo dva puta. Pripisao bih to važnosti enormnoj utakmice i pohvalio bi karakter i borbenost, fanatizam, izgleda da berz drame ne možemo, rekao je izbornik Horvat.

– Znamo da se utakmica igra 60 minuta. Kao što smo mi jučer protiv Francuza 45 minuta igrali na visokom nivou i onda pali, to nam je bila pouka za danas, ali u našu korist. Nije ugodno ući tako u igru, ali dajemo sve od sebe, nema sutra, prekosutra ili za mjesec dana, istaknuo je  Marko Mamić, koji je najavio i sutrašnji ogled s Tunisom:

– Danas je bilo teško, ali nismo pokleknuli, sad nećemo  stati. Sutra imamo veliki motiv, gladni smo pobjeda, znamo za što se igra. Svaki protivnik je dobar, nećemo ga podcijeniti i idemo na pobjedu, najavio je Mamić sutrašnji dvoboj s Tunisom.

Susret s Tunižanima najavio je i izbornik:

– Tu sad više nema vaganja, to je takva utakmica gdje daješ i ono što nemaš. Dečki će sutra sigurno ispucati zadnje metke, ići ćemo na glavu, prilika nam se otvorila, vratili smo se iz nemogućeg i nadam se da ćemo sutra napokon moći pogledati mirniju utakmicu Hrvatske. 

Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze.

– Vjerujem u poštenje Francuza i Portugalaca, već ljudi pričaju da bi eventualno mogli dogovoriti rezultat koji bi i jedne i druge odveo na Olimpijske igre. Sigurno da su Francuzi renomirana reprezentacija i da će igrati sto posto, zaključio je Horvat.

U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa devet golova iz devet udaraca.

– Dobro, nisam igrao sam, bilo je dosta sedmeraca, što znači da je i ekipa nešto napravila. Imali smo i jučer i danas i dobre i loše trenutke, kako u obrani, tako u napadu, ali generalno mislim da se dižemo. Ostaje nam još jedna utakmica sutra i vidjeti ćemo hoće li to biti dovoljno za Olimpijske igre, kazao je Čupić, koji je i protiv Francuza bio odličan i dao 10 golova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!