Hrvatski rukometaši pobijedili su u trećoj utakmici olimpijskog kvalifikacijskog turnira Tunis s 30:27 i iščekivali su večernji susret Francuske i Portugala, nakon kojeg su doznali da ipak ne idu na Olimpijske igre u Tokiju.

Izabranici Hrvoja Horvata jako su se mučili u prvom poluvremenu, prvo su poveli s 4:1, potom dopustili Tunižanima da preokrenu na 4:6, da bi se ipak sabrali i uskoro izjednačili na 6:6, a poluvrijeme smo završili s minimalnom prednošću 14:13 nakon gola Marića u zadnjoj sekundi. Presudan period bilo je prvih 10 minuta drugoga poluvremena, nakon kojeg smo imali vodstvo 22:15, koje do kraja, usprkos povremenim iskušenjima i primicanju Tunižana na samo tri razlike, nismo ozbiljno doveli u pitanje.

Najučinkovitiji  je u našim redovima bio David Mandić,  koji je s devet golova odigrao svoju rekordnu utakmicu za Hrvatsku. Sedam pogodaka postigao je Zlatko Horvat, četiri Marino Marić, a tri Domagoj Pavlović. Tunižane je sa šest pogodaka predvodio Boughanmi.

Odlučujuću utakmicu za plasman na Olimpijske igre izabranici Hrvoja Horvata dobro su započeli i u devetoj minuti stvorili zalihu od tri pogotka (4:1) ponajviše zahvaljujući golovima Zlatka Horvata, koji je u ovom dvoboju dobio minutažu na desnom krilu umjesto Ivana Ćupića koji se maksimalno potrošio u prve dvije utakmice na turniru i donio Hrvatskoj priliku da se protiv Tunisa bori za plasman na Olimpijske igre.

No, u sljedećih pet minuta Tunižani su postigli pet, a Hrvatska nijedan pogodak, pa je jedna od ponajboljih afričkih reprezentacija povela 4:6. Takvo vodstvo su Tunižani držali do 19. minute (7:9), kad je uslijedila hrvatska serija 5-0 za vodstvo 12:9 u 26. minuti. Kad se činilo da će Hrvatska na poluvrijeme s uvjerljivom prednošću, opet je uslijedio niz pogrešaka i povratak Tunižana do 12-:12. Da ‘kauboji’ ipak odu s prednošću na odmor pobrinuo se Marino Marić golom za 14:13.

Put prema pobjedi hrvatski rukometaši su utrli na početku drugog poluvremena, kad su brzim kontrama Mandića i Horvata u 38. minuti došli do šest golova prednosti (20:14), a tri minute poslije i do +7 (22:15).

S takvom zalihom je Hrvatska došla do 52. minute (27:20), da bi opet nizom promašaja i loših poteza dopustili Tunižanima seriju od četiri pogotka u tri minute (27:24). Ipak, pred kraj dvoboja pogocima Domagoja Pavlovića i obranama Marina Šege hrvatska reprezentacija je izbjegla još jednu šokantnu završnicu te na kraju slavila s 30:27, iako je pobjeda trebala biti i uvjerljivija.

izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!