Dobru i dopadljivu utakmicu su u 22.kolu, ujedno posljednjem u drugom dijelu prvenstva odigrali su večeras u Mostaru HŠK Zrinjski i Tuzla City, no na kraju su više razloga za radost imali gosti koji su slavili s 1:2.

Prvo poluvrijeme, barem po prikazanoj igri, pripalo je Tuzlacima koji su na momente igrali zaista sjajno. U 7. minuti igrač gostiju Morris griješi u svom 16-ercu ali Govedarica ne kažnjava taj kiks. Zato je već u 16. minuti nakon krasne akcije Tuzlaka rezultat 0:1. Badji je krasno petom ostavio loptu za Lučića koji iskosa rezantnim udarcem donosi prednost Tuzla Cityju. I nakon gola gosti igraju bolje od Plemića.

U 29. minuti umalo i 0:2. Doffo sjajno šutira, Varvodić brani krajnjim naporom snaga. U 32.minuti pokušava bivši igrač Zrinjskog Rustemović i to makazicama no Miro Varvodić bez problema hvata taj pokušaj. Imali su gosti još situacija u kojima su mogli uraditi nešto više ali idući gol postigao je Zrinjski. Govedarica je iz jednog auta sjajno primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, okrenuo se i sjajnim udarcem po zemlji matirao Muminovića. Iako stvari nisu izgledale dobro za Zrinjski, na poluvrijeme se otišlo s 1:1.

Zrinjski je drugi dio igre otvorio dosta bolje i odlučnije. U 52. minuti Juranović iz dobre pozicije šutira prema golu Tuzle no Muminović je na pravom mjestu. Samo dva minuta kasnije Govedarica ide prema golu Tuzle no daje predug for i dobra šansa ide u nepovrat. Mirno se igralo do 66. minute. Jednu gužvu pred svojim golom Zrinjski nikako nije uspijevao očistiti i nakon dva udarca Doffa, treći put šutira Karjašević i pogađa za 1:2 i novu prednost gostiju.

Taj pogodak kao da je umrtvio ovaj susret jer u narednom periodu nijedan tim nije uspio napraviti ništa ozbiljno u fazi napada. Uzbuđenja do 87.minute nije bilo. Tada sjajno po lijevoj strani prolazi Bekić te još bolje centrira. U skoku je najviši bio Tičinović no njegov udarac prošao je tik kraj lijeve vratnice Muminovića. Do kraja uzbuđenja nije bilo a gosti su došli do zaslužene pobjede i vrijednih bodova u borbi za Europu. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!